Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

25
Thu, Apr
112 New Articles

Asociația Civic Arieș a ajuns la 1.700 de elevi, prin proiectul Empatic!

Diverse
Tools
Typography

Asociația Civic Arieș a reușit să ajungă la 1.700 de elevi din Turda, prin proiectul Empatic, care a fost implementat cu scopul de a-i face pe aceștia să conștientizeze care sunt efectele negative ale bullying-ului. Această etapă a proiectului a avut loc în perioada 3-4 noiembrie, la nivelul claselor 0-8 din Turda.

Conform unui studiu realizat la nivel național, România se situează pe locul 3 în clasamentul celor 42 de țări în care a fost investigat fenomenul de bullying, cu 23% dintre copiii de 13-15 ani recunoscând că au agresat alți elevi cel puțin de trei ori în luna anterioară.

Situația prezentată este cu atât mai îngrijorătoare, luând în calcul faptul că elevii nu au parte de un mediu în care să se simtă confortabil să confeseze abuzurile cu care se confruntă în mediul școlar unui adult care îi poate ajuta și îndruma. Elevii au nevoie ca prin intermediul unor activități distractive și interactive să înțeleagă efectele pe care le are bullying-ul și discriminarea asupra dezvoltării lor.

Ne bucurăm enorm de mult că am ajuns la atât de mulți tineri elevi, care au arătat extrem de mult interes față de acest subiect, și care au fost extrem de receptivi și înțelegători.

Empatic este un proiect dezvoltat prin finanțarea obținută în cadrul programul Start ONG, lansat de  Kaufland Romania și implementat de Asociația Act for Tomorrow.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România şi implementat de Asociaţia Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educaţie, sănătate, mediu, social şi cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanţare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituţiilor non-administrative şi grupurilor informale/ de iniţiativă.

Pentru mai multe detalii sau întrebări legate de proiect, ne puteți contacta la: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS