Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

28
Sun, May
147 New Articles

Târguri ale ofertelor educaționale 2023-2024, Opțiuni pentru cariera ta! - Inițiativă a Inspectoratului Școlar Județean Cluj

Diverse
Tools
Typography

Inspectoratul Școlar Județean Cluj, în parteneriat cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă, organizează, în săptămâna 3-7 aprilie 2023, în colaborare cu cu unitățile de învățământ preuniversitar, universitățile din Cluj-Napoca și autoritățile publice locale din municipiile județului Cluj, Târguri ale ofertelor educaționale, în vederea promovării ofertei educaționale pentru anul școlar 2023-2024 în rândul elevilor claselor a VIII-a și a XII-a.

Elevii claselor a VIII-a și a XII-a, din întreg județul Cluj, alături de cadrele didactice și profesorii diriginți sunt invitați să cunoasă oferta educațională a liceelor și universităților clujene, pentru anul școlar 2023-2024, în scopul familiarizării acestora cu opțiunile școlare și profesionale pe care acestea le au, privind parcursul educațional ulterior și decizia de carieră, dar și cu oferta pieței muncii, prin companiile prezente la târg.

Activitățile educaționale de orientare în carieră se vor desfășura conform următorului calendar:

  • Luni, 3 aprilie 2023,în municipiul Dej, la Grup Școlar Someș Dej, în intervalul orar 10:00-18:00;
  • Marți, 4 aprilie 2023, în în municipiul Turda, la Colegiul Național „Mihai Viteazul” , în intervalul orar 10:00-18:00;
  • Marți, 4 aprilie 2023, în municipiul Câmpia Turzii, la Colegiul Tehnic „Victor Ungureanu”,  în intervalul orar 11:00-18:00.
  • Miercuri, 5 aprilie 2023, în municipiul Gherla, la Liceul Teoretic „Petru Maior” , în intervalul 10:00-18:00;
  • Joi, 6 aprilie 2023, în municipiul Cluj-Napoca, la Sala Polivalentă BT Arena, în intervalul orar 9:00-18:00;

În egală măsură, la aceste târguri educaționale vor participa  agenți economici cu care unitățile de învățământ cu profil tehnologic, din județul Cluj, au încheiate parteneriate în acest an școlar, potrivit specializărilor și calificărilor, cuprinse în oferta educațională a acestor unități.

Unitățile de învățământ liceal din localitățile Florești, Gilău, Huedin organizează, în aceeași perioadă, 3-7 aprilie 2023, evenimente de promovare similare, sub egida Ziua Porților Deschise, în cadrul cărora elevii din zonă sunt invitați să cunoasă oferta educațională pentru anul școlar 2023-2024 a acestor unități de învățământ preuniversitar, precum și a universităților care și-au anunțat prezența la Târgurile ofertelor educaționale, 2023.

Absolvirea  ciclului gimnazial marchează debutul dezvoltării personale și profesionale a fiecărui adolescent, care, la sfârșitul clasei a VIII-a, se orientează spre filiera teoretică, vocațională, tehnologică sau profesională. Astfel, elevul, absolvent al clasei a VIII-a, se găsește în situația de a alege între posibile variante de continuare a traseului educațional în învățământul liceal sau profesional, iar a fi corect informat privind opțiunile în carieră a devenit o condiție necesară pentru societatea în care trăim, nu puține fiind elementele de luat în considerare atunci trebuie să alegem o unitate de învățământ și o specializare. Alegerea liceului ar trebui să ţină cont, în primul rând, de nivelul competențelor elevilor, atinse până în acest moment, corelate cu aptitudinile, pasiunile, cu analiza atentă a ceea ce doresc să facă în viitor, cu opțiunea pentru meseria pentru care doresc să se pregătească și, nu în ultimul rând, cu ceea ce le oferă unitățile de învățământ liceal și profesional. Organizarea acestor târguri vine în sprijinul elevilor claselor a VIII-a și a părinților, care au posibilitatea să regăsească la un loc oferta de școlarizare de la nivelul fiecărui municipiu, pot interacționa cu elevi și cadre didactice din fiecare unitate de învățământ și pot  obține informațiile pe care le doresc ” a declarat doamna Marinela Marc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

COMUNICARE INSTITUȚIONALĂ, I.Ș.J. Cluj

 

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS