Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

25
Thu, Apr
112 New Articles

Elevii clujeni vor beneficia de activități de educație financiară susținute de reprezentanții instituțiilor partenere, în cadrul manifestărilor educaționale dedicate „Zilelor educației financiare în școlile clujene”

Diverse
Tools
Typography

Potrivit prevederilor art.2, din Legea nr. 83/11.04.2022, cu ocazia Zilei educației financiare, Inspectoratul Școlar Județean Cluj, în parteneriat cu Banca Națională a României, Sucursala Cluj (BNR Cluj) și Banca Comercială Română (BCR Cluj), în perioada 20-28 aprilie 2023, se vor desfășura în unitățile de învățământ din județul Cluj, activități pe teme ale educației financiare, dar și concursuri cu premii pentru elevi, în contextul Zilelor educației financiare în școlile clujene.

Activitățile planificate la nivelul unităților de învățământ sunt interdisciplinare, structurate pe niveluri de învățământ - primar, gimnazial și liceal și acoperă subiecte de interes, după cum urmează:

Prezentări tematice despre- Rolul băncii în societate și în economie; Inflaţia; Cererea și oferta; Băncile comerciale; Produse și servicii bancare (contul de plăți, creditul);

Vizionări de filme educaționale despre - Istoria banilor; Banii – forme actuale și funcții; Moneda națională a României – Leul; Elemente de siguranță ale bancnotelor;

Dezbateri pe următoarele teme - Cerere și ofertă; Venituri şi cheltuieli, buget, economisire; Banii – forme actuale și funcții; Istoria banilor; Instrumente și mijloace de plată (numerar, card, internet și online /mobile banking); Băncile și sistemul bancar.

În egală măsură, elevii vor fi antrenați în concursuri pe teme de educație financiară adaptate vârstei, în prezența reprezentanților instituțiilor partenere, concursuri care presupun realizarea unei pușculițe din materiale reciclabile pentru elevii din ciclul primar, respectiv testarea cunoștințelor financiare ale elevilor de gimnaziu și de liceu, prin jocuri Kahoot, ținând cont de nevoile actualei generații de copii și tineri.

În cadrul parteneriatului interinstituțional, pe care I.Ș.J. Cluj îl derulează, prin intermediul vizitelor la sediile băncilor partenere, sunt prioritizate activitățile de conștientizare de către elevi a importanței educației financiare care se regăsește în multiple aspecte ale vieții cotidiene, având aplicabilitate imediată, în deciziile legate de bugetul personal și raportul dintre venituri și cheltuieli.

Desfășurarea unor activități de educație financiară în parteneriat cu BNR Cluj și BCR Cluj, cu ocazia Zilei educației financiare, în unitățile de învățământ din județul Cluj constituie o oportunitate pentru educația financiară a elevilor clujeni. Importanța educației financiare încă de la cele mai fragede vârste este din ce în ce mai evidentă, ea ajutând copiii să devină nisțe adulți responsabili din punct de vedere financiar. Copiii înțeleg importanța și valoarea banilor treptat, iar educația financiară de la vârste mici îi invață să fie cumpătați și echilibrați în cheltuirea banilor, făcând diferența între nevoi și dorințe, deprind noțiuni despre organizarea bugetului personal, bancă, dobândă, plan de economii, plan de investiții, având astfel toate șansele să devină antreprenori sau viitori economiști de succes, dar și să aibă, când vor fi adulți, o viață echilibrată și prosperă”, a declarat doamna Marinela Marc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

COMUNICARE INSTITUȚIONALĂ, I.Ș.J. Cluj

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS