Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

29
Wed, May
102 New Articles

Inspectoratul Școlar Județean Cluj anunță validarea tuturor candidaturilor depuse la nivelul județului Cluj, din cadrul apelului „Dotarea cu laboratoare inteligente a unităților de învățământ secundar superior, a palatelor și a cluburilor copiilor”, ca ur

Diverse
Tools
Typography

Ministerul Educației, în calitate de coordonator de reforme și investiții finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), a publicat săptămâna trecută lista proiectelor admise ca urmare a finalizării etapei de verificare și evaluare a eligibilității solicitanților și a proiectelor depuse în cadrul apelului competitiv de proiecte pentru „Dotarea cu laboratoare inteligente a unităților de învățământ secundar superior, a palatelor și a cluburilor copiilor”, finanțat din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Toate instituțiile de învățământ preuniversitar, de la nivelul județului Cluj, care au depus proiecte în cadrul prezentului apel, au fost declarate eligibile și intră în următoarea etapă de evaluare.

Reamintim faptul că Ministerul Educației alocă 117.499.800,00 de euro, prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), pentru dotarea cu echipamente TIC de tip „smart lab” și materiale educaționale specifice pentru dezvoltarea unui laborator digital inteligent în fiecare liceu, colegiu, școală profesională, precum și în palatele și cluburile copiilor.

Totodată, în cadrul apelului, cel puțin 120 de unități de învățământ preuniversitar secundar superior (colegii, licee, licee tehnologice, școli profesionale, inclusiv cele cu clase de învățământ dual) vor putea beneficia de un al doilea laborator intelligent, dacă numărul de elevi înscriși în anul școlar 2022 - 2023 este de minimum 500. În acest caz, finanțarea pentru al doilea laborator inteligent se va acorda pe baza scorului rezultat din următorii indicatori (în ordine descrescătoare):

 • 50% - numărul de elevi (liceal) înscriși;
 • 25% - media la examenul de bacalaureat pe liceu în ultimii 3 ani;
 • 25% - rata de promovare la examenul national de bacalaureat (din numărul de candidați înscriși) în ultimii 3 ani;

În cadrul apelului vor fi finanțate următoarele tipuri de activități:

 1. Achiziționarea de echipamente tehnologice, inclusiv mobilier ergonomic adaptat și integrat specific, pentru dezvoltarea unor laboratoare inteligente digitale, conform O.M.E., nr. 3497/2022, pentru aprobarea standardelor de echipare a unităților de învățământ preuniversitar cu echipamente tehnologice, cu modificările ulterioare;
 2. Achiziționarea de conținut educațional, care va acoperi domenii din programa școlară și de software/licență cu specific educațional care să asigure distribuirea centralizată, în rețeaua locală, a materialelor didactice pe dispozitive;
 3. Conectarea dispozitivelor din laboratorul inteligent la rețeaua de comunicații a unității de învățământ;
 4. Instruirea cadrelor didactice pentru utilizarea echipamentelor aferente conceptului de laborator inteligent digital integrat.

Regăsiți mai jos lista instituțiilor de învățământ preuniversitar care au depus proiecte, în vederea obținerii de finanțare pentru dotarea cu laboratoare inteligente și care au fost declarate eligibile.

 1. LICEUL TEOLOGIC REFORMAT CLUJ-NAPOCA
 2. LICEULUI TEORETIC „BRASSAI SAMUEL” CLUJ-NAPOCA”
 3. COLEGIUL NAȚIONAL „GEORGE BARIȚIU” CLUJ-NAPOCA
 4. COLEGIULUI TEHNIC DE COMUNICAȚII „AUGUSTIN MAIOR” CLUJ-NAPOCA
 5. LICEULUI UNITARIAN „JANOS ZSIGMOND” CLUJ-NAPOCA'
 6. LICEULUI TEORETIC „BÁTHORY ISTVÁN” CLUJ-NAPOCA
 7. PALATUL COPIILOR CLUJ-NAPOCA
 8. COLEGIUL TEHNIC DE TRANSPORTURI „TRANSILVANIA” CLUJ-NAPOCA  
 9. COLEGIUL NATIONAL „MIHAI VITEAZUL” TURDA
 10. LICEUL TEORETIC „LIVIU REBREANU” TURDA
 11. COLEGIUL TEHNIC TURDA
 12. ŞCOALA PROFESIONALĂ POIANA TURDA
 13. LICEUL TEORETIC „HENRI COANDĂ " DEJ
 14. LICEUL TEORETIC „OCTAVIAN GOGA” HUEDIN
 15. LICEUL TEHNOLOGIC „VLĂDEASA” HUEDIN
 16. COLEGIUL TEHNIC „EMIL NEGRUTIU” TURDA  
 17. COLEGIUL DE SERVICII ÎN TURISM „NAPOCA" CLUJ-NAPOCA
 18. COLEGIUL NAȚIONAL „ANDREI MUREȘANU” DEJ
 19. COLEGIUL NAȚIONAL „EMIL RACOVIȚĂ” CLUJ-NAPOCA
 20. COLEGIUL NAȚIONAL „GEORGE COȘBUC” CLUJ-NAPOCA
 21. COLEGIUL NAȚIONAL PEDAGOGIC „GHEORGHE LAZĂR” CLUJ-NAPOCA
 22. COLEGIUL TEHNIC „ANGHEL SALIGNY” CLUJ- NAPOCA
 23. COLEGIUL TEHNIC ENERGETIC CLUJ-NAPOCA
 24. LICEUL DE ARTE VIZUALE „ROMULUS LADEA" CLUJ-NAPOCA
 25. LICEUL DE INFORMATICĂ „TIBERIU POPOVICIU” CLUJ-NAPOCA
 26. LICEUL SPECIAL PENTRU DEFICIENȚI DE VEDERE CLUJ-NAPOCA
 27. LICEUL TEHNOLOGIC „ALEXANDRU BORZA" CLUJ-NAPOCA
 28. LICEUL TEHNOLOGIC „AUREL VLAICU" CLUJ-NAPOCA
 29. LICEUL TEHNOLOGIC „CONSTANTIN BRÂNCUȘI" DEJ
 30. LICEUL TEHNOLOGIC „SOMEŞ” DEJ
 31. LICEUL TEOLOGIC BAPTIST „EMANUEL" CLUJ-NAPOCA  
 32. LICEUL TEORETIC „ALEXANDRU PAPIU ILARIAN” DEJ
 33. LICEUL TEORETIC „ANA IPĂTESCU” GHERLA
 34. LICEUL TEORETIC NR.3 „APACZAI CSERE JANOS” CLUJ-NAPOCA
 35. LICEUL TEORETIC „DUMITRU TĂUŢAN” FLOREŞTI  
 36. LICEUL TEORETIC „EUGEN PORA” CLUJ-NAPOCA
 37. LICEUL TEORETIC „JOSIKA MIKLOS” TURDA
 38. LICEUL TEORETIC „MIHAI EMINESCU” CLUJ-NAPOCA
 39. LICEUL TEORETIC „NICOLAE BĂLCESCU” CLUJ-NAPOCA
 40. LICEUL TEORETIC „PAVEL DAN” CÂMPIA-TURZII
 41. COLEGIUL TEHNIC „VICTOR UNGUREANU” CÂMPIA TURZII
 42. LICEUL TEORETIC „PETRU MAIOR” GHERLA
 43. LICEUL TEORETIC „VICTOR BABES” CLUJ-NAPOCA
 44. LICEUL TEHNOLOGIC UCECOM „SPIRU HARET” CLUJ-NAPOCA
 45. LICEUL TEORETIC „ELF" CLUJ-NAPOCA
 46. LICEUL TEORETIC CREŞTIN „PRO DEO” CLUJ-NAPOCA

Laboratoarele inteligente reprezintă o componentă importantă din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), care oferă acces elevilor la resurse educaționale performante, contribuind astfel la crearea unor programe educative moderne și îmbunătăţirea calităţii învăţării. SMART LAB-urile oferă un set diversificat de tehnologii și resurse care permit elevilor să exploreze conținuturi variate și să se adapteze rapid schimbărilor de pe piața muncii. Acestea reprezintă o uriașă oportunitate, atât pentru elevi, cât și pentru profesor, vor permite tuturor cadrelor didactice și elevilor să lucreze cu echipamente performante, optimizate,  pentru a le asigura o experiență de învăţare-evaluare accesibilă și favorabiă dezvoltării, centrată pe elev, va include interactivitate, creativitate și dezvoltarea abilităților sociale ale elevilor, ceea ce  va conduce la asimilarea mai ușoară a  informațiilor și experimentarea practică a acestora”, a declarat doamna Marinela Marc, inspector școlar general la Inspectoratul Școlar Județean Cluj.

COMUNICARE INSTITUȚIONALĂ, I.Ș.J. Cluj

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS