Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

01
Fri, Mar
115 New Articles

Informare privind proba scrisă din cadrul examenului național de definitivare în învățământ, sesiunea 2023, județul Cluj

Diverse
Tools
Typography

Astăzi, 19 iulie 2023, s-a desfășurat proba scrisă din cadrul examenului național de definitivare în învățământ, sesiunea 2023, la centrul de examen organizat la Colegiul Național George Coșbuc”, din Cluj-Napoca.

La nivelul județului Cluj, dintre cei 352 de candidați cu drept de participare la proba scrisă, au fost prezenți 346 de candidați, iar 8 candidați au absentat. În județul Cluj, la examenul național de definitivare în învățământ, sesiunea 2023, nu s-au înregistrat situații de fraudă sau tentativa de fraudă.

Conform metodologiei de concurs, care permite acest lucru, la nivelul județului Cluj, 5 candidați au decis să se retragă din motive personale.

De la nivelul județului Cluj, spre centrele de evaluare, organizate la nivel național, au fost transmise 339 de lucrări, pentru evaluare și notare.

Subiectele și baremele de evaluare se vor afișa astăzi, 19 iulie 2023, pe site-ul subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, după finalizarea probei scrise.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 25 iulie 2023, în centrul de examen și pe site-ul definitivat.edu.roContestațiile se depun la centrul de examen, conform calendarului aprobat, în zilele de 25 iulie 2023 și 26 iulie 2023. Rezultatele finale se vor afișa la centrul de examen din județul Cluj, Colegiul Național George Coșbuc”, din Cluj-Napoca și pe site-ul definitivat.edu.ro., în data de 1 august 2023.

Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, medie care trebuie să fie cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului național de definitivare în învățământ. 

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul principal al acestui examen național. Prin dobândirea definitivării în învățământ, cadrul didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută de profesionalizare ascendentă, având dreptul de a deveni titular în sistemul de învățământ preuniversitar și de a participa ulterior la susținerea examenelor pentru obținerea gradelor didactice.

Informații suplimentare despre organizarea și desfășurarea examenului național de definitivare în învățământ, precum și despre programele specifice pentru examen sunt disponibile pe site-ul definitivat.edu.ro.

COMUNICARE INSTITUȚIONALĂ, I.Ș.J. CLUJ

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS