Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

01
Fri, Mar
115 New Articles

Promovabilitate de 90,06 % în județul Cluj, la  concursul național de ocupare a posturilor didactice/catedrelor din unitățile de învățământ preuniversitar, sesiunea 2023, după etapa de soluționare a contestațiilor

Diverse
Tools
Typography

Ministerul Educației, Inspectoratul Școlar Județean Cluj au publicat astăzi, 26 iulie 2023, pe site-ul http://titularizare.edu.ro  și la sediul Inspectoratului Școlar Județean Cluj rezultatele finale obținute de către cadrele didactice din județul Cluj, la concursul național pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar, sesiunea 2023, după soluționarea contestațiilor.

În județul Cluj, în etapa de soluționare a contestațiilor, din cadrul concursului național de titularizare, sesiunea 2023, au fost depuse 259 solicitări pentru reevaluarea lucrărilor scrise.

Dintre cele  259 solicitări de reevaluare a lucrărilor scrise, 181 lucrări au înregistrat note mai mari, decât cele obținute în evaluarea inițială, 73 lucrări au fost reevaluate cu note mai mici decât cele obținute inițial, iar 5 lucrări nu au înregistrat modificări ale notelor acordate inițial.

Procentul notelor între 7,00 și 9,99 obținute de către candidații care au susținut proba scrisă la concursul național pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar a crescut cu 2,73 %, de la 55,65 % (înainte de soluționarea contestațiilor) la 58,38 % ( după soluționarea contestațiilor), aspect care asigură județului Cluj primul loc în clasamentul național.

Ca urmare a afișării rezultatelor finale, în județul Cluj rata finală de promovabilitate (note peste 5.00) este de 90,06%, în creștere cu 2,81 % față de rata de promovabilitate inițială, înainte de soluționarea contestațiilor ( 87,25%).

De asemenea, județul Cluj este pe primul loc în clasamentul național, în ceea ce privește numărul notelor de 10, 13 candidați (1,04%) reușind această performanță.

1123 candidați (90,06%) au obținut note peste 5.00, iar 741 candidați (59,42%) au obținut note peste 7.00.

Reamintim faptul că la proba scrisă din cadrul concursului național de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar, desfăşurată miercuri, 12 iulie 2023, în 6 centre de examen organizate la nivelul județului Clujs-au prezentat 1.311 candidaţi (83,13%) din cei 1.577 candidaţi înscriși, cu drept de participare la această probă scrisă.

Dintre aceștia 248 de candidați sunt din promoția curentă, iar 998 de candidați sunt din promoțiile anterioare.

În județul Cluj 2 candidați au fost eliminaţi din examen pentru tentativă de fraudă, iar 61 dintre candidaţi s-au retras din motive personale sau medicale.

La nivelul județului Cluj sunt disponibile 2.112 posturi, dintre care, 139 de posturi sunt pentru angajare în învățământ pe durată nederminată (129 în mediul urban şi 10 în mediul rural).

Cele mai multe posturi vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată vizează următoarele discipline/specializări: 34 posturi educator-puericultor, 28 posturi educatoare limba română , 11 posturi învățători limba română.  

Pentru angajarea pe durată nedeterminată (titularizare) candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7.00 (șapte), iar pentru angajarea pe durată determinată (suplinire), minimum nota 5.00 (cinci).

Repartizarea candidaților pe posturi, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice, organizate de către Inspectoratul Școlar Județean Cluj, în perioada 27 iulie – 30 august 2023.

Toate informațiile, precum și calendarul complet al mobilității personalului didactic din învățământul preuniversitar, sunt disponibile și pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Cluj_ https://www.isjcj.ro/resurse-umane/mobilitate-personal/

COMUNICARE INSTITUȚIONALĂ, I.Ș.J. CLUJ

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS