Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

01
Fri, Mar
115 New Articles

Promovabilitate de 86,40% în județul Cluj la examenul național de definitivare în învățământ, sesiunea 2023 (rezultate finale, după soluționarea contestațiilor) 

Diverse
Tools
Typography

În județul Cluj, rata finală de promovare a examenului național pentru definitivare în învățământ (sesiunea 2023), după soluționarea contestațiilor, este de 86,40% (în creștere cu 3,8%, comparativ cu rezultatele inițiale – 82,60 %). 

Afișarea rezultatelor finale a avut loc astăzi, 1 august 2023, atât în centrul de examen de la Colegiul Național George Coșbuc” Cluj-Napoca, cât și pe site-ul dedicat,  definitivat.edu.ro

În județul Cluj, la examenul național pentru definitivare în învățământ (sesiunea 2023), în etapa de soluționare a contestațiilor, au fost depuse 44 de solicitări pentru reevaluarea lucrărilor scrise.

Un număr de 25 lucrări au înregistrat note mai mari, decât cele obținute în evaluarea inițială, 17 lucrări au fost reevaluate sub nota obținută inițial, iar 2.lucrări nu au înregistrat modificări, în raport cu evaluarea inițială.

În sesiunea 2023 a examenului național de definitivare în învățământ, ca urmare a etapei de soluționare a contestațiilor, au fost declarați promovați 293 de candidați, față de 280 candidați care au obținut medii între 8.00 și 10.00, conform rezultatelor afișate inițial (25 iulie 2023).

Reamintim faptul că în județul Cluj, în sesiunea 2023, din totalul candidaților admiși pentru a susține proba scrisă (352 candidați), s-au prezentat 346 candidați, 8 candidați au fost absenți, iar 5 candidați prezenți au  decis să se retragă din motive personale, nefiind înregistrate situații de fraudă sau tentativă de fraudă.

7 candiați din județul Cluj au obținut nota 10 la proba scrisă a examenului național de definitivare în învățământ (2,36 % din totalul celor promovați), iar 4 dintre aceștia au înregistrat media generală 10 (zece) de promovare a examenului național de definitivare în învățământ, județul Cluj situându-se astfel pe prima poziție, în clasamentul național, în ceea ce privește promovabilitatea la examenul național de definitivare în învățământ sesiunea 2023.

Pentru a fi declarat promovat la examenul național de definitivare în învățământ, un candidat trebuie să obțină cel puțin media 8 (opt), calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv la proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale. În egală măsură, candidații admiși pentru a susține proba scrisă a examenului național de definitivare în învățământ au îndeplinit cumulativ următoarele condiții: efectuarea unui stagiu de predare în specialitate de cel puțin un an, calificativul pentru anul școlar în curs „Bine” sau „Foarte bine” și media aritmetică a notelor obținute la inspecția la clasă și la evaluarea portofoliului profesional, minimum 8 (opt). 

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul principal al acestui examen național. Prin dobândirea definitivării în învățământ, cadrul didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută de profesionalizare ascendentă, având dreptul de a deveni titular în sistemul de învățământ preuniversitar și de a participa ulterior la susținerea examenelor pentru obținerea gradelor didactice.

COMUNICARE INSTITUȚIONALĂ, I.Ș.J. CLUJ

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS