Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

02
Thu, May
101 New Articles

Grădinița „Prichindelul Isteț” lansează proiectul „Tech Isteț”!

Diverse
Tools
Typography

Grădinița „Prichindelul Isteț” anunță lansarea proiectului „Tech Isteț” prin intermediul căruia adresează nevoia de dezvoltare timpurie a gândirii logico-matematice în rândul preșcolarilor, în perioada iunie-septembrie 2023. Acest proiect este finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de asociația Act for Tomorrow.

Lumea secolului 21 este una profund digitalizată, iar dezvoltarea competențelor digitale rămâne o necesitate ce trebuie adresată, mai ales în rândul copiilor unde familia nu are resursele necesare pentru a susține dezvoltarea acestor competențe. Astfel, prin intermediul acestui proiect, Grădinița „Prichindelul Isteț” își propune să acopere parțial acest decalaj, utilizând platforme moderne precum ScratchJR, tablete, dar și jocuri pentru dezvoltarea gândirii logico-matematice a copiilor exact atunci când este mai important: în fereastra de dezvoltare cognitivă 3-6 ani, când aceștia își formează gândirea.

În acest sens, școala va achiziționa diferite echipamente, care vor fi folosite pentru dezvoltarea abilităților copiilor. Vor exista cursuri pentru educatori care se vor desfășura pe 2 module: formarea competențelor de predare și predare logico-matematică folosind platforma ScratchJr. În timpul activităților, preșcolarii vor învăța conceptul liniar de funcționare al unui program, despre utilizarea comenzilor și a condițiilor în care se pot realiza și cum afectează asta derularea programului.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, social, mediu, sănătate, cultural. Valoarea totală a programului este de 500.000 de euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor publice de învățământ preuniversitar și grupurilor informale/de inițiativă.

Formarea unei gândiri logico-matematice este foarte importantă în viața unui preșcolar, având în vedere lumea profund digitalizată în care trăim. Noi suntem mereu în căutare de oportunități pentru a ne putea implica activ în dezvoltarea preșcolarilor noștri, de aceea considerăm că acest proiect ne va ajuta cu desăvârșire să facem asta și suntem foarte recunoscători sprijinului primit.”, a transmis doamna director, Lubiana Bunea.

Date de contact:
Nume: Lubiana Bunea
Funcție persoană de contact: Doamna director
Număr de telefon: 0264 323 997
Adresă de e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Descriere grădiniță: Grădinița „Prichindelul Isteț” este o poartă spre o altă lume, o lume a copilăriei, a frumosului și a bucuriei nemărginite. În fiecare an pornim împreună într-o nouă aventură, presărată cu distracție, provocări zâmbete și momente fericite.
Pentru a rămâne la curent cu activitățile desfășurate, puteți urmări pagina de Facebook: Grădinița “Prichindelul Isteț” și ne puteți contacta pe email-ul This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS