Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

29
Wed, May
102 New Articles

Activitate antiviolență desfășurată cu succes la Penitenciarul Aiud

Diverse
Tools
Typography

O activitate antiviolență s-a desfășurat joi 25.04.2024 la Penitenciarul Aiud, în cadrul unui parteneriat cu Școala Gimnaziala Călărași. Evenimentul a reunit deținuți, personalul penitenciarului, elevii și profesorii Școlii Gimnaziale Călărași pentru a promova cultura nonviolenței și a preveni comportamentele agresive.

Activitatea a inclus o serie de sesiuni interactive, menite să stimuleze reflecția și dialogul pe tema violenței. Deținuții au participat la jocuri de rol și discuții tematice, sub îndrumarea facilitatorilor experimentați.

Gabriela Mătărîngă, directorul Școlii Gimnaziale Călărași, a declarat: "Suntem încântați de entuziasmul elevilor și de implicarea activă a deținuților. Considerăm că educația timpurie și sensibilizarea sunt esențiale pentru a preveni violența și a construi o societate mai pașnică”.

Elevii au fost impresionați de povestea de viață a deținuților și au apreciat oportunitatea de a interacționa cu acești. "A fost o experiență care îmi va schimba viața”, a spus un elev. "Am învățat multe despre violență și despre consecințele ei", a completat un alt elev.

Activitatea de la Penitenciarul Aiud a fost un succes și a demonstrat importanța educației pentru combaterea violenței. Elevii au învățat o lecție valoroasă despre pace și non-violență, iar deținuții au avut parte de o experiență pozitivă și motivantă.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS