Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

12
Fri, Jul
84 New Articles

Ambasadorul Elvetiei, impresionat de elevii din Turda

Diverse
Tools
Typography
(COMUNICAT DE PRESĂ)
Miercuri, 23 mai, 4 şcoli generale din Turda au primit vizita unor oaspeţi elveţieni de seamă: ambasadorul Elveţiei, Excelenţa Sa Jean-Hubert Lebet şi dl. Markus Wirth, presedintele Consiliului de Administraţie al Holcim România. Vizita celor două personalităţi este prilejuită de “Săptămâna Elveţiei”, proiect educaţional organizat de catre AMA – Asociaţia pentru Managementul Artelor – şi compania Holcim Romania.
Elevii din cele 4 şcoli – “Andrei Şaguna”, “Teodor Murăşanu”, “Avram Iancu” şi “Horia, Cloşca şi Crişan” – le-au prezentat oaspeţilor “ambasadele Elveţiei” din fiecare şcoala, un spaţiu de expunere al lucrărilor lor pe teme legate de cultură şi civilizaţia elveţiana şi au avut ocazia de a discuta cu aceştia, primind răspunsuri la întrebările şi curiozităţile pe care le aveau cu privire la Elveţia.
“Deşi sunt doar de 10 luni în Romania, vă spun deschis că aveţi o ţară excepţională, cu oameni buni şi frumoşi, cu pământ rodnic cum noi nu avem în Elveţia. Ţara noastră este atât de bine văzută în lume şi pentru faptul că oriunde mergem ne vorbim de bine ţara. Mi-ar plăcea să faceti şi voi asta, să arătaţi lumii cât de frumoşi, cât de buni şi cât de inteligenţi sunteţi”, le-a spus Excelenta Sa dl. ambasador elevilor din şcoli. “Sunt extrem de încântat să vă cunosc şi văd că România are un viitor promiţător, ce trebuie să faceţi este să vă implicaţi, să fiţi responsabili şi să vă iubiţi sincer ţara.”, a continuat dl. Jean-Hubert Lebet. Excelenţa Sa vine în România după o carieră solidă în diplomaţie, cu misiuni anterioare în Coasta de Fildeş, Kenya, Vietnam şi Rusia.
“Am peste 7 ani de când sunt în Romania şi pot spune că printre cei mai buni prieteni ai mei sunt mulţi români”, ne spune dl. Markus Wirth, preşedintele Consiliului de Administraţie al Holcim Romania. “Rămân în continuare unul dintre susţinătorii investiţiilor elveţiene în România şi le spun tuturor pe unde merg, că în ţara voastră sunt atât de multe oportunităţi şi atât de multe de făcut, cu atât mai mult cu cât voi meritaţi pe deplin tot ce e mai bun. Cu o prezenţă solidă de 15 ani în România, Holcim va fi întotdeauna un partener al comunităţii locale şi un angajator responsabil şi implicat pentru toţi românii pe care îi avem drept colegi în fabricile noastre”, declara dl. Wirth.
Copiii au fost încântaţi să facă fotografii cu oaspeţii şi să le prezinte lucrările lor, precum şi cântece şi dansuri populare româneşti. Deşi au petrecut doar o zi în Turda, cei doi elveţieni de seamă au promis că vor reveni şi că vor susţine şcolile turdene, atât în activităţile curente, cât şi în încheierea de parteneriate cu şcoli elveţiene pentru desfăşurarea de proiecte comune.
Proiectul “Săptămâna Elveţiei” continuă până vineri, când culminează cu “Jocurile Olimpice din Turda” şi cu premierea elevilor remarcaţi în cadrul proiectului.

Dan Piroi
Executive Director at AMA
BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS