Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

A saptea editie a sectiunii "Sunet si culoare" din cadrul concursului "Mozart" - castigata de o eleva de la Scoala "Teodor Murasanu" | VIDEO

Diverse
Tools
Typography

Şcoala Gimnazială "Horea, Cloşca şi Crişan" a găzduit miercuri, 3 iunie, cea de-a şaptea ediţie a secţiunii "Sunet şi culoare" - ciclul primar - din cadrul concursului interdisciplinar "W. A. Mozart".

La fel ca la ediţiile anterioare, participanţii aveau sarcina de a desena în timp ce ascultau fragmente din compoziţiile marelui Wolfgang Amadeus Mozart şi, tot la fel ca la ediţiile anterioare, au participat şi elevi din alte judeţe decât Cluj, anume Galaţi şi Constanţa.

În aceste cazuri - explica şi Carmen Ţandea, unul dintre coordonatorii secţiunii - la şcolile din celelalte judeţe participante secţiunea s-a desfăşurat anterior datei la care s-a desfăşurat la Turda, astfel încât lucrările să poată ajunge pe 3 iunie pentru a putea fi jurizate împreună cu lucrările realizate pe 3 iunie.

Coordonată de cadrele didactice Carmen Ţandea şi Rodica Nuţu, secţiunea "Sunet şi culoare" - ciclul primar - i-a avut ca evaluatori pe profesorii Gheorghe Roşa, Rodica Nuţu, Adrian Ţop şi Alin Bîlcu.

Pentru această secţiune, atât la Turda cât şi în celelate judeţe, au fost audiate trei lucrări integrale - Simfonia nr 11 în Re Major (KV 84-73q), Concert pentru pian şi orchestră nr. 15 în Si Major (KV 450) şi Divertisment în Si bemol Major (KV App227-C17.02) - în timp ce la finalul secţiunii s-a regăsit şi partea a III-a a Sonatei pentru pian în Re Major "Dürnitz" (Tema con variazioni), nr. de catalog KV 284-205b.

După o oră de muncă a elevilor, a venit rândul juriului să îşi spună cuvântul. În urma deliberărilor, s-au acordat premii şi menţiuni pentru fiecare an de studiu (clasa pregătitoare şi clasele I, a II-a, a III-a şi a IV-a), precum şi marele premiu al secţiunii.

Premiile şi menţiunile acordate de juriu sunt următoarele:

Clasa Pregătitoare:
Premiul I – Denisa Gheorghişan, Şcoala Ioan Opriş
Premiul II – Mark Radu, Şcoala Horea, Cloşca şi Crişan
Premiul III – Adelina Nicoară, Şcoala Avram Iancu
Menţiune – Miruna Crişan, Şcoala Ioan Opriş
Menţiune – Cesara Kerekes, Şcoala Ioan Opriş

Clasa I:
Premiul I - Laryssa Slăvescu, Şcoala Emil Gârleanu (Constanţa)
Premiul I – Mădălina Şomlea, Şcoala Ioan Opriş
Premiul II – Gabriela Ichim, Şcoala Emil Gârleanu (Constanţa)
Premiul II – Mario Slăvescu, Şcoala Emil Gârleanu (Constanţa)
Premiul III – Veronica Măriuţa, Şcoala Teodor Murăşanu
Premiul III – Andrei Iovu, Şcoala Emil Gârleanu (Constanţa)
Menţiune – Roxana Comaci, Şcoala Avram Iancu
Menţiune – Iulia Istrate, Şcoala Teodor Murăşanu
Menţiune – Daria Oniş, Şcoala Avram Iancu

Clasa a II-a:
Premiul I – Milena Jişa, Şcoala Ioan Opriş
Premiul II – Andreea Huţu, Şcoala nr. 22 (Galaţi)
Premiul II – Alexandru Popa, Şcoala Horea, Cloşca şi Crişan
Premiul III – Maria Crişan, Şcoala Horea, Cloşca şi Crişan
Menţiune – Vladimir Lazăr, Şcoala nr. 22 (Galaţi)

Clasa a III-a:
Premiul I – Xenia Perşa, Şcoala Teodor Murăşanu
Premiul II – Alexandra Leaş, Şcoala Teodor Murăşanu
Premiul III – Iarina Bucur, Şcoala Teodor Murăşanu
Menţiune – Denisa Bugner, Şcoala Horea, Cloşca şi Crişan
Menţiune – Izabela Bolocan, Şcoala Avram Iancu
Menţiune – Olga Cojan, Şcoala Teodor Murăşanu

Clasa a IV-a:
Premiul I – Carina Huban, Şcoala Teodor Murăşanu
Premiul II – Rebeca Dan, Şcoala Teodor Murăşanu
Premiul III – Alexandra Rusu, Şcoala Avram Iancu

Aşa cum aminteam, una dintre lucrări s-a remarcat în mod deosebit, motiv pentru care acesteia i-a fost acordat Marele Premiu. Este vorba de lucrarea Jasminei Feneşan, elevă în clasa a III-a la Şcoala Gimnazială "Teodor Murăşanu".

"Fiind la prima participare la nivel primar, pe mine m-au impresionat lucrările copiilor, consider că unii dintre ei sunt mult mai talentaţi decât copiii de gimnaziu" mai spunea Carmen Ţandea care, fiind de părere că "sufleteşte, copiii sunt mult mai puri şi muzica şi desenul sunt nişte arte vocaţionale pe care trebuie să le simţi ca să le poţi exprima", adăuga: "cred că sunt copii la fel de buni ca la alte ediţii la gimnaziu; având în vedere că ei sunt clase primare iar cei de la gimnaziu şi-au dezvoltat deja o anumită tehnică de lucru, totuşi sunt copii care pot concura liniştit cu ce-am văzut în anii trecuţi la clasa a opta sau chiar la clase de liceu".

Întreaga discuţie cu Carmen Ţandea şi câteva imagini din timpul activităţii elevilor puteţi viziona AICI.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS