Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

Concursul "Mozart" din acest an se apropie de etapa finala

Diverse
Tools
Typography

Mai sunt doar două zile până când ediţia din acest an a Proiectului Interdisciplinar "Mozart" îşi va fi disputat şi ultima fază: festivitatea de premiere.

Poziţionat în CAER 2015 la numărul 468, proiectul Mozart a ajuns la a şaptea ediţie la Turda desfăşurându-se, în fiecare an, pe mai multe secţiuni la care participă elevi de ciclul primar sau gimnazial pasionaţi fie de muzică, fie de literatură fie de pictură.

"Creatorii de poveşti" este secţiunea în care elevii creează poveşti - este o secţiune de creaţie literară - în timp ce ascultă fragmente din muzica marelui Wolfgang Amadeus Mozart, la ediţia din acest an a secţiunii fiind audiate partea a III-a a Simfoniei concertante în Mi bemol, nr. de catalog KV App 9-297b (Andantino con variazioni), Simfonia nr 13 în Fa- KV112, Serenada în Re (Haffner) - KV250 şi Sonata pentru pian în Re - KV311-284c.

Şi în acest an secţiunea "Creatorii de poveşti" s-a desfăşurat tot la Şcoala Gimnazială "Teodor Murăşanu" din Turda sub coordonarea profesorului Octavian Gruian şi, deşi s-au înscris doar 67 de elevi, rezultatele se anunţă foarte strânse având în vedere că o mare parte dintre cei înscrişi sunt fie olimpici, fie câştigători ai unor concursuri şcolare.

"La nivelul municipiilor Turda şi Câmpia Turzii au dat curs invitaţiei pentru această competiţie - invitaţie publicată pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj cu suficient timp înainte - profesorii Mariana Crişan, Laura Iepure, Camelia Vesa, Codruţa Andreica, Laura Copîndean, Cătălin Andreica şi desigur, Octavian Gruian, profesori care cred în elevii lor şi în capacităţile lor creative şi-i încurajează să şi le dezvolte" menţiona profesorul Manuel Bălaj, cel care a iniţiat şi care duce mai departe proiectul interdisciplinar.

Lucrările elevilor participanţi la secţiunea "Creatorii de poveşti" sunt evaluate în mod independent de profesorii de limba română, rezultatele fiind anunţate, însă, după închiderea acestei ediţii a publicaţiei noastre.

Micul muzician

este o altă secţiune a proiectului interdisciplinar, în cadrul acesteia elevii ascultând, de asemenea, scevenţe muzicale şi având sarcina de a identifica instrumentele solist din fiecare secvenţă muzicală.

În acest an secţiunea a fost găzduită de Şcoala Gimnazială "Ioan Opriş" din Turda sub coordonarea profesorilor Maria Ienei şi Cristina Feneşan.

Pentru secţiunea în care s-au înscris 42 de elevi (majoritatea de la şcolile din Turda şi Câmpia Turzii) au fost pregătite 25 de fragmente muzicale instrumentale şi în funcţie de punctajul realizat de fiecare participant, pe clasă/an de studii, rezultatele au fost următoarele:

Clasa a V-a
Premiul I – Maria Isabela Melinte
Premiul II – Andreea Sorina Burz
Premiul III – Alexandra Veronica Dobra
Menţiune – Raluca Iulia Fizeşan
Menţiune – Ilinca Andreea Iovu

Clasa a VI-a
Premiul I – Mihail Marchiş
Premiul I – Patricia Natalia Moldovan
Premiul I – Laurenţiu Octavian Pop
Premiul I – Denisa Ciungan
Premiul II – Teofil Daniel Sîrb
Premiul III – * nu se acordă
Menţiune – Larisa Bianca Faur

Clasa a VII-a
Premiul I – Cristian Cătălin Dumitrescu
Premiul II – Maria Eliza Georgescu
Premiul III – *nu se acordă
Menţiune – Ioana Iurian

Clasa a VIII-a
Premiul I – * nu se acordă
Premiul II – * nu se acordă
Premiul III – * nu se acordă
Menţiune – Andreea Victoria Goia

Sunet şi culoare

este o altă secţiune, la care ne-am mai referit. Doar că de această dată este vorba de secţiunea care a reunit elevii de gimnaziu şi nu pe cei de ciclul primar despre care a amintit deja.

Desfăşurată în acest an la Şcoala Gimnazială "Andrei Şaguna" din Turda şi reunind un număr de 51 de elevi, secţiunea "Sunet şi culoare" nivel gimnazial a fost coordonantă de profesor Rodica Nuţu.

La evaluarea lucrărilor elevilor au participat profesorii Rodica Nuţu, Alin Bîlc şi Adrian Ţop, concursul având loc şi cu sprijinul profesorului Carmen Avramescu.

Evaluarea lucrărilor gimnaziştilor participanţi la secţiunea "Sunet şi culoare" a scos la iveală şi câştigătorii care, pe nivel de an de studiu, sunt următorii:

Clasa a V-a
Premiul I: Anita Rus
Premiul I: Alexandra Băla
Premiul II: Adela Moldovan
Premiul II: Gabriela Morar
Premiul III: Maria Clara Nosztrai
Premiul III: Natalia Alexandra Biriboiu
Menţiune: Filip Rus
Menţiune: David Şulea

Clasa a VI-a
Premiul I: Andreea Bulgăr
Premiul I: Larisa Bianca Faur
Premiul II: Irina Maria Bozdog
Premiul II: Mihaela Daniela Timişer
Premiul III: Ioana Cristina Dan
Premiul III: Claudia Florina Gaşpar
Menţiune: Ivan Boşcănean
Menţiune: Andreea Costişor

Clasa a VII-a
Premiul I: Rareş Călbăjos
Premiul II: David Răcăşanu
Premiul III: Mihaela Diana Lupea

Clasa a VIII-a
Premiul I: Denisa Andrada Crişan
Premiul I: Ştefana Maria Grama
* nu se acordă alte premii

Marele premiu la ediţia din 2015 a secţiunii "Sunet şi culoare" nivel gimnazial a fost obţinut de Olivia Mălina Simon.

În cadrul proiectului - mai preciza profesor Manuel Bălaj - au mai fost acordate şi două distincţii pentru cele mai bune eseuri ce au respectat tema proiectului, distincţiile fiind primite de Silvia Pîrlea (din clasa a VII-a) şi Davin Roşa (din clasa a V-a).

Festivitatea de premiere este programată pentru poimâine, marţi, 16 iunie, de la orele 17.00, la Şcoala Gimnazială "Teodor Murăşanu" din Turda.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS