Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

24
Wed, Apr
115 New Articles

Castigatorii concursului "Mozart" au fost premiati

Diverse
Tools
Typography

Cei ale căror eforturi au fost răsplătite cu premii şi menţiuni la finalul fiecărei secţiuni desfăşurate pe parcursul celei de-a VII-a ediţii a Proiectului Interdisciplinar Wolfgang Amadeus Mozart şi-au primit, în final, distincţiile.

Deşi a fost anunţată ca având loc pe 16 iunie 2015 de la orele 17.00, festivitatea de premiere a fost găzduită tot în sala festivă a Şcolii Gimnazială "Teodor Murăşanu" din Turda, însă s-a desfăşurat pe 18 iunie, de la aceeaşi oră, fiind amânată, spun organizatorii, din motive obiective.

La fel ca şi la ediţiile precedente ale concursului, şi de această dată cel care s-a preocupat ca festivitatea să se desfăşoare în bune condiţii a fost profesorul de limba şi literatura română Octavian Gruian.

În prezenţa dar şi în aplauzele a aproximativ 180 de persoane - părinţi sau apropiaţi ai elevilor - câştigătorilor, de la mic la mare, le-au fost înmânate distincţiile.

În afară de părinţi, la festivitatea de premiere au fost prezente şi cadre didactice - învăţători sau profesori - care au ţinut să fie de faţă şi să îşi felicite elevii cu ocazia festivităţii de premiere, printre aceştia numărându-se Mariana Codorean-Picovici, Coduţa Andreica, Ana Geamănă, Benkő Giszella, Dorina Vitaliş sau Cătălin Andreica.

Iniţiat la Turda în 2008 şi desfăşurat anual, proiectul s-a bucurat, la ediţia în acest an, de găzduire din partea mai multor instituţii de învăţământ turdene în baza unui protocol de parteneriat existent între Şcoala Gimnazială "Ioan Opriş", Şcoala Gimnazială "Horea, Cloşca şi Crişan", Şcoala Gimnazială "Avram Iancu", Şcoala Gimnazială "Teodor Murăşanu" şi Şcoala Gimnazială "Andrei Şaguna", coordonatorii secţiunilor din acest an fiind profesorii Octavian Gruian, Carmen Ţandea, Maria Ienei, Loredana Pap, Rodica Nuţu şi Cristina Feneşan.

Nu lipsită de importanţă este şi implicarea - tot în calitate de coordonatori - a cadrelor didactice de la instituţii de învăţământ din alte judeţe care au avut elevi prezenţi cu lucrări în secţiuni ale ediţei din acest an a concursului "Mozart", aici organizatorii amintind pe învăţător Nicoleta Martin de la Şcoala "Emil Gârleanu" din Bărăganu (judeţul Constanţa) şi pe învăţător Ecaterina Apostol de la Şcoala nr 22 din Galaţi (judeţul Galaţi).

Ediţia din acest an a proiectului interdisciplinar a avut şase competiţii sau şase secţiuni: "Sunet şi culoare" ciclul primar, "Eseuri", "Micul Muzician", "Sunet şi culoare" ciclul gimnazial, "Creatorii de poveşti" şi "The Fairy-tale in my life". Secţiunile sunt destinate elevilor din învăţământul de masă - cultură generală, începând cu clasa pregătitoare şi până la clasa a VIII-a - şi ele pun accent pe folosirea funcţiilor creative şi imaginative ale elevilor.

La secţiunile prezente în ediţia din 2015 a proiectului interdisciplinar au participat un număr de 413 elevi din mai multe judeţe - Cluj, Constanţa, Bistriţa-Năsăud, Galaţi etc. - la finalul proiectului, în funcţie de punctajele sau notele obţinute precum şi în funcţie de numărul de participanţi la fiecare secţiune, fiind premiaţi câştigătorii şi acordându-se, conform regulamentului, Premiul I, Premiul II, Premiul III şi Menţiuni.

Şi, cum au existat şi astfel de situaţii, pentru rezultate deosebite, au fost acordate 3 distincţii "Marele Premiu" pentru trei participanţi la trei secţiuni:

- Alexia Mileşan (clasa a V-a la Şcoala Gimnazială "Horea, Cloşca şi Crişan") la secţiunea "Creatorii de poveşti"
- Jasmina Feneşan (clasa a III-a la Şcoala Gimnazială "Teodor Murăşanu") la secţiunea "Sunet şi Culoare" ciclul primar
- Olivia Mălina Simon (clasa a VI-a la Şcoala Gimnazială "Avram Iancu") la secţiunea "Sunet şi Culoare" ciclul gimnazial

Cea de-a VII-a ediţie a Proiectul Interdisciplinar "Wolfgang Amadeus Mozart" s-a desfăşurat în perioada 13 mai - 18 iunie 2015, proiectul fiind avizat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice (şi inclus în Calendarul Activităţilor Educative Regionale şi Interjudeţene - CAER 2015 - la poziţia 468) şi derulat cu sprijinul Amaliei Gurzău, inspector Educaţie permanentă din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj.

Cu toate acestea, organizatorii se străduie să atragă permanent atenţia asupra unei stări de fapt care - din nefericire pentru efortul cadrelor didactice şi mai ales al elevilor implicaţi cu dăruire în proiect - pare să devină permanentă poate chiar în detrimentul performanţei: acest proiect educativ nu se bucură de sprijin pe plan local.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS