Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

12
Fri, Jul
84 New Articles

COMUNICAT: Vreau sa fiu Junior Ranger

Diverse
Tools
Typography
Tineri şi adulţi implicaţi în activităţi educative, se întâlnesc în Munţii Trascău pentru a descoperi tainele naturii, dar şi pentru a îmbunătăţii metodele şi activităţile educative pentru cunoaşterea naturii, în vederea realizarii programului pedagogic „Junior Ranger”.
In perioada 9 – 14 iulie 2012, Fundaţia de Ecologie şi Turism „Potaissa” va organiza un stagiu de instruire „Junior Ranger” cu scopul de a promova şi imbunatăţi metodele şi activităţile educative pentru cunoaşterea naturii. Activitatea se va desfăşura la Centrul de Instruire şi Monitorizare Arii Protejate „Marioara Puşcaş”, al C.E.T.M Albamont.
La stagiu vor participa 40 de persoane din care, 25 de tineri (10-14 ani) şi 15 adulţi implicaţi în activităţi educative pentru cunoaşterea naturii (profesori, animatori educativi, custozi arii protejate, etc).

“Prin activitatea planificată ne propunem să îmbunătăţim metodele şi activităţile educative pentru cunoaşterea naturii, realizate pe parcursul anilor în cadrul programului Junior Ranger “Potaissa”. În acest sens, vom parcurge diferite trasee educative, atât în vederea realizării de trasee tematice în Munţii Trascău, cât şi pentru a aduce completări la activităţile şi fişele educative ce vor fi incluse în manualul “Vreau să fiu Junior Ranger” (Alin Roşca, coordonator proiect)

Programul pedagogic “Junior Ranger” va fi finalizat în luna septembrie şi va conţine manualul “Vreau să fiu Junior Ranger”, care va cuprinde: prezentarea programlui şi a metodologiei Junior Ranger “Potaissa”, prezentarea habitatelor reprezentative din siturile naturale din împrejurimile Turzii, descrierea a 15 situri naturale din împrejurimile Turzii şi din situl Natura 2000 Trascău şi 25 de fişe educative diferite (cunoaşterea mediului, forme de relief şi geologie, flora şi fauna, hidrologie, activităţi umane, peisaj, ecologie).
De asemenea, pachetul educativ va mai conţine şi un DVD cu materiale suport (alte fişe de activitate, fişe flora şi faună, materiale realizate în cadrul proiectului, etc), precum şi o hartă a rezervaţiilor naturale din împrejurimile Turzii.

Proiectul este coordonat de Fundaţia de Ecologie şi Turism “Potaissa” şi este finanţat de Fundaţia Pentru Parteneriat şi MOL Romania, în cadrul componentei Arii protejate a programului Spaţii Verzi.

Informaţii suplimentare:
Fundaţia de Ecologie şi Turism “Potaissa”
Tel. 0744.678674, e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., web: www.juniorranger.ro
BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS