Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

24
Thu, Oct
90 New Articles

Portaluri spre trecut - ofertă educaţională 2019-2020 la muzeul turdean

Diverse
Typography

Și în această toamnă Muzeul de Istorie Turda propune tinerilor săi vizitatori, copii de toate vârstele și adolescenți, o serie de noi ateliere interactive, cuprinse sub titlul Portaluri spre trecut. Proiectele de educație non-formală derulate în ultimii ani, ce accentuează rolul educativ al muzeului la nivelul comunității, au ca scop intermedierea dialogului între patrimoniu și public.

Prin participarea la atelierele de pedagogie muzeală, atât copiii, cât și adulții se împrietenesc cu muzeul și înțeleg mult mai bine rolul și importanța acestuia. Atelierele sunt gândite să transmită un volum de informații, dar mai ales să stimuleze creativitatea și să sporească curiozitatea naturală a copilului față de obiectele din colecțiile noastre, semnificative pentru istoria locului și nu numai.

Așadar, dragă tinere, începând cu data de 8 octombrie 2019 Vino, vezi și joacă-te la muzeu!  Poți alege să participi la atelierele și activitățile care s-au bucurat de succes în anii precedenți sau te poți înscrie pentru noile ateliere, precum ”Arta în preistorie”. Vom experimenta împreună tehnici de decorat ceramica și pictura rupestră. Atelierul ”Jocuri romane”, în cadrul căruia vom trăi pe viu o zi de relaxare din viața unui soldat roman, propune o nouă abordare. În contextul organizării expoziției temporare de arheologie „Scris, citit și știința de carte în Dacia”, începând cu data de 12 noiembrie vom organiza ateliere dedicate acestui subiect, atât de dezbătut la ora actuală în societatea românească și deosebit de important pentru formarea ta.

Nou! Weekend la Muzeu. Ateliere  pentru părinți și copii. Dragă părinte, evadează din cotidian și experimentează alături de copilul tău activitățile de la ”Palatul Princiar” Turda!

Atelierele se pot organiza pe durata întregului an şcolar, nu doar în cadrul programului „Școala altfel”, pe baza unor programări cu cel puţin două săptămâni înainte de desfăşurarea acestora. Taxa de participare la ateliere este de 10 lei/persoană, durata fiind de circa 1,30 h. Număr de participanți/atelier: 10-15 persoane. Grup țintă: clasele O-XI.

Programarea activităţilor se poate face telefonic 0264-311826 sau via e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. Persoană de contact: muzeograf Steliana Potora.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS