Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

03
Mon, Aug
272 New Articles

Colegiul Național "George Barițiu” Cluj-Napoca – 100 de ani de existență și de excelență în slujba educației și a performanței

Diverse
Typography

Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, domnul Marius Mînzat, a  participat vineri, 11 octombrie 2019, la ceremonia de aniversare a 100 de ani de la înființarea primului liceu românesc de băieți din Cluj-Napoca, cunoscut astăzi sub denumirea de Colegiul Național ,,George Barițiu”.

Cu acest prilej, domnul vicepreședinte a înmânat din partea forului administrativ județean o plachetă aniversară în semn de apreciere pentru cei 100 de ani de tradiție și excelență în educație, „un veac de pasiune, dăruire și profesionalism dedicate nobilei misiuni de formare a noi și noi generații”. 

,,Se cuvine să fie sărbătoriți la ceas aniversar toți cei a căror viață și al căror destin s-au împletit, în decursul acestui veac, cu prodigioasa activitate a primului liceu românesc de băieți din Cluj, o școală de referință pentru învățământul clujean și cel românesc, elevi și dascăli, deopotrivă”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, domnul Marius Mînzat.

Momentul festiv a avut loc la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca, în prezența conducerii Colegiului Național ,,George Barițiu”, a cadrelor didactice ale unității de învățământ, a foștilor și actualilor elevi, a unor reprezentanți ai autorităților publice locale, precum și a unor personalități ale vieții publice clujene.

Colegiul Național ,,George Barițiu”, primul liceu românesc de băieți din Cluj-Napoca, a fost înființat în anul 1919, în data de 19 octombrie, din inițiativa Consiliului Dirigent, având inițial un număr de 287 de elevi. Primul corp profesoral era format din șapte profesori din Vechiul Regat, un profesor macedonean, un profesor francez, restul profesorilor fiind ardeleni, dascăli de excepție, care activau la acea vreme și în mediul universitar. În prezent, Colegiul se află într-un continuu crescendo, atât în ceea ce privește cifra de școlarizare cât, mai ales, performanțele obținute de către elevii acestuia.

Biroul de presă
11 octombrie 2019

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS