Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

Grupul Da Vinci Turda a organizat Management Academy, un eveniment desfășurat in Beliș, unde echipe de tineri și-au construit de la 0 propriile proiecte cu impact in comunitate!

Diverse
Tools
Typography

În data de 29-1 decembrie a avut loc a doua parte parte a evenimentului Management Academy.

Management Academy este evenimentul care imputernicește tinerii cu toate resursele necesare pentru a-și transforma ideile de proiecte in realitate.

Partea a doua a acestuia constat intr-un maraton de 35 de ore în care echipe formate din tineri de liceu au construit de la 0 proiecte civice aplicabile in comunitate cu scopul de a face lumea un loc puțin mai bun. In timpul construirii proiectelor, echipele au trebuit să îndeplinească 4 mari criterii pentru ca proiectul sa fie considerat unul eligibil: promovare, impactul în societate, stabilitate financiară și gradul de dificultate pentru implementarea proiectului.

După cele 35 de ore, a avut loc o simulare de lansare a proiectului, unde fiecare echipă avea șase minute la dispoziție să-și prezinte proiectul. In respectivele 6 minute ei trebuiau să atingă mai multe aspecte, cum ar fi: prezentarea ideii de proiect, a cel puțin unui material de imagine, unui buget defalcat, unui plan de sponsorizare, etc. Cateva idei de proiect la care s-a muncit 35 de ore si au fost prezentate sunt: tabără de supraviețuire, centru pentru adopția de  căței, mentoriat pentru tinerii  fără resurse financiare, hackaton în care se realizează jocuri video, etc.

Credem că acest tip de maratoane sunt foarte utile pentru tineri deoarece pe lângă că le creează posibilitatea de a-și implementa un proiect de la 0, le dezvoltă rezistența in condiții stresante si le creează aptitudinea de a-și gestiona eficient timpul astfel încât in fix 35 de ore proiectele să fie pregătite de prezentare, fără ca ei sa aibă un program stabilit, ca în mediul formal.

Evenimentul a fost organizat de Grupul Da Vinci Turda și finanțat se programul START ONG.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultural. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere si institutiilor non-administrative.

Această finanțare este crucială pentru a garanta accesul la proiect participanților în spiritul ideii de șanse egale în educație. Se urmărește ca participanții să se întoarcă ulterior în comunitate și să înceapă să-și implementeze proiectele lor, precum și să formeze între ei relații de sprijin reciproc pentru a consolida antreprenoriatul la nivel regional.

Butaș Rafael
Manager de Relații cu Publicul Grupul Da Vinci Turda

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS