Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

13
Thu, Jun
100 New Articles

Ziua Ştafetei 2016 la Liceul ”Teoretic Pavel Dan”

P. Dan
Tools
Typography

Implementând  iniţiativa pentru promovarea drepturilor copiilor şi tinerilor de a participa în societate şi de a-şi decide viitorul a FUNDAŢIEI TERRE DES HOMMES, Liceul Teoretic ”Pavel Dan” în parteneriat cu  Asociaţia Club Rotary, Câmpia Turzii, reprezentată de Doru Chiper, în calitate de preşedinte,  a organizat în spiritul educaţiei globale, activităţi educative extraşcolare sub egida ”Ziua Ştafetei” 2016. 

”Ziua Ştafetei” este inspirată de modelul “Take Over Day” din UK. Iniţiativa, ajunsă în prezent la a V-a editie, se desfaşoară în fiecare an în preajma Zilei Internaţionale a Drepturilor Copiilor, 20 noiembrie. 

In 2016, la Liceul Teoretic ”Pavel Dan”, predarea si preluarea ştafetei a avut loc în data de 24 Noiembrie. Ca şi anul trecut, 30 de elevi au fost sprijiniţi să preia meseria mult visată pentru o zi, iar adulţii au fost încurajaţi să-i ajute în acest demers, în calitate de coordonatori de grup, mentori şi însoţitori.  

Astfel, această experienţă a oferit  clasei a XI-a B (profil real, specializarea ştiinţe ale naturii) şansa de a lua contact cu rigoarea şi exigenţa unor meserii precum farmacist, medic, logistică în transport, contabil, inginer economist, inginer zootehnist, medic veterinar, stomatolog, inginer alimentaţie publică şi tehnician în panificaţie. Experienţa trăită de elevi a fost una captivantă şi preţioasă, au înţeles cum sunt distribuite rolurile într-o organizaţie şi li s-a confirmat legătura strânsă între educaţia oferită de şcoală şi un viitor loc de muncă.

Ediţia 2016 a proiectului Ziua Ştafetei a  fost coordonată de prof.  Ioana Raluca Petran şi directorul adjunct al Liceului Teoretic ”Pavel Dan”, prof. Daniela Cristina Popa. Profesorii şcolii implicaţi în activitate au fost dirigintele clasei XI B, Petran Maria Puşa, Diana Gocan şi directorul unităţii şcolare, Angela Marian. Mentori în acest demers au fost: Adelaida Florina Haiduc – SC Reeafarm SRL , Mahmoud Alajmi – Spitalul Municipal Dr. Cornel Igna Câmpia Turzii, Narcisa Nabăr Comşa – Cabinet stomatologic Câmpia Turzii,   Oana Chiper – Compania de Salubritate SA, Vasile Iepure- Cargo Trans  SRL , Sorin Moldovan – Viamso SRL,  Ovidiu Onişor-  SC. Ada Prod Com Viişoara,  Gabriela Buzura – La Lorraine  SRL Câmpia Turzii.

***

Rotary este o organizaţie de oameni de afaceri şi specialişti, reuniţi pe plan mondial, care au un rol activ in comunitatile in care traiesc, imbogatindu-si prin aceasta atat viata personala cat si pe cea profesionala. Rotary oferă ajutor umanitar, promovează cele mai înalte standarde etice în orice activitate profesională şi contribuie la instaurarea climatului de bunavoinţă şi pace în lume.

Prin proiectele sale, un club Rotary poate aduce imbunatariri semnificative asupra vietii din comunitatea sa. Membrii Rotary se implica in proiecte care deservesc comunitatea si care izvorasc din probleme critice cum ar fii: saracia, foametea, copiii cu risc, analfabetism, violenta, mediu, sanatate, etc. De asemenea, rotarienii vin in sprijinul programelor pentru tineri, incurajeaza oportunitatile educationale si schimburile internationale pentru studenti, profesori si alte categorii, in scopul dezvoltarii profesionale.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS