Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

01
Fri, Mar
115 New Articles

Chimia - pasiune, performanţă... viaţă

V. Ungureanu
Tools
Typography

În data de 13 noiembrie 2012, în cadrul Colegiului Tehnic „Victor Ungureanu” a avut loc o întrunire a cercului profesorilor de chimie din zona Câmpia Turzii – Turda, numită „Chimia -pasiune, performanţă… viaţă”.

Cu această ocazie, pe lângă cadrele didactice membre ale Cercului metodic al profesorilor de chimie din zona Câmpia Turzii au fost invitate, special, doamnele profesoare ieşite la pensie: Şeptelean Maria, Dăuceanu Lupescu Maria Ana, Gheregh Eleonora, Bândean Maria şi doamna director adjunct Cherecheş Monica.
Doaman Bândean a fost sărbătorită în cadrul cercului cu acest prilej, ca tânără pensionară.
La întrunire au participat şi câţiva elevi din colectivul clasei a X L3 a.
Întâlnirea cercului a început cu un moment inedit şi anume un experiment chimic realizat de doi dintre elevii participanţi la eveniment. Acest experiment a constat în reproducerea la o scară minimală a unui vulcan.
După această scurtă introducere a început dezbaterea propriu-zisă în care li s-a dat, rând pe rând, cuvântul doamnelor Dăuceanu - care a povestit despre viaţa sa de inginer chimist şi numeroasele brevete de inventator pe care le-a primit în decursul carierei sale - doamnei Gheregh care, la rândul său, a relatat întâmplări din viaţa sa de profesor al liceului nostru, doamnei Şeptelean şi, nu în ultimul rând, sărbătoritei zilei - domanei Bândean Maria - care a explicat faptele care au determinat-o să aleagă viaţa de profesor şi, mai târziu, cea de laborant chimist. Doamna Szabo Maria a vorbit, la rândul său, despre anumite cursuri pe care le urmează în diferite ţări ale Uniunii Europene.
Dezbaterea a avut loc la iniţiativa doamnei Bota Alina, dascăl de chimie în cadrul colegiului, şi a fost organizată în sala în care dânsa îşi exercită funcţia, anume sala 14. Apoi evenimentul a continuat în laboratorul 23 al liceului cu scopul de a rememora momentele deosebite pe care le-a trăit distinsa doamnă Bândean Maria în anii în care fost tehnician laborant la CTVU .  

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS