Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

24
Wed, Apr
109 New Articles

Programul educativ “Şcoli ambsador ale Parlamentului European” la Colegiul Tehnic “Victor Ungureanu”

V. Ungureanu
Tools
Typography

Colegiul Tehnic ”Victor Ungureanu” a fost selectat de către Biroul de Informare al Parlamentului European, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale, să participe alături de alte 24 de şcoli din judeţele Arad, Bihor, Bistriţa Năsăud, Braşov, Caraş Severin, Harghita, Mehedinţi, Olt, Suceava, Vaslui la programul educativ ŞCOLI AMBASADOR ALE PARLAMENTULUI EUROPEAN, iniţiat de PARLAMENTUL EUROPEAN. 

Programul vizează îmbunătățirea cunoștințelor despre Europa și democrația parlamentară europeană în rândul tinerilor, mai ales a cunoștințelor active despre Uniunea Europeană și, în speță, Parlamentul European. Acest lucru nu înseamnă doar oferirea de fapte despre Uniunea Europeană, ci și experimentarea pe viu a cetățeniei europene: ce înseamnă UE pentru viața de zi cu zi și ce putem face pentru ca Europa să fie, în viitor, așa cum ne-o dorim. Scopul programului este de a furniza tinerilor informații cu privire la posibilitățile pe care le au și, printre altele,  importanța prezenței la vot la alegerile europene din 2019.

Elevii și profesorii, la absolvirea programului „Școli-ambasador ale Parlamentului European”, vor fi familiarizați cu posibilitățile pe care cetățenia europeană le poate oferi, precum și cu rolul pe care Parlamentul European îl joacă în procesul decizional european.

Astfel, în perioada octombrie 2017-iunie 2018 la CTVU se vor desfăşura mai multe activităţi în vederea obţinerii titulaturii de Şcoală Ambasador a Parlamentului European. Echipa de proiect: Ambasadori Seniori: prof. Cristian Şopterean- coordonator, prof. dr. Denisa Legenda, prof. Miahela Sebeni, prof. Monica Trif, bibl.doc. Cristia Goiaşi 15 elevi Ambasadori Juniori, invită elevii, părinţii, comunitatea locală să susţină şi să se implice în activităţile ce urmează să se desfăşoare.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS