Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

Iubirea în purul stil românesc şi mistica zi a Dragobetelui, sărbătorite şi la CNMV Turda

CNMV
Tools
Typography

24 februarie, zi de cinste a folclorului românesc, o zi doldora de iubire, a reunit elevii și profesorii Colegiul Național ”Mihai Viteazul” Turda, pentru a sărbători mistica zi a Dragobetelui, sărbătoarea primăverii și a iubirii la români.❤️

Într-o atmosferă romantică, sala festivă a găzduit un pamflet teatral pe tema iubirii „O monedă, două fețe / Două iubiri cu diferențe”, în interpretarea elevilor Lorena Fagadar, Matei Lugojan, Daria Russo și Ghica Rareș, redând într-o notă originală parfumul iubirii anului 1800 și efervescența iubirii anului 2022.

Activitatea coordonată de doamna profesoară Monica Rotaru a continuat în aceeași notă, prin prezentarea unor povești impresionante, care stau drept mărturii ale felului în care au iubit sau au suferit marii scriitori ai literaturii române, în interpretarea elevilor Dan Tertea și Vovea Dragos. Parfumul iubirii a fost cuprins într-un buchet de poezii originale interpretate de elevi, sub titlul „Iubesc pe hârtie”❤️

În curtea Colegiului, castanii au adăpostit sub coroanele lor freamătul mesajelor de iubire transmise între adolescenții Colegiului. "Iubește românește " a fost acțiunea clasei XI B, intensiv engleză,  care a ales ziua Dragobetelor și nu cea de Valentine 's Day pentru a împărți mesaje de iubire, susținere și prietenie față de profesorii și elevii din CNMV.

Activitatea a fost coordonată de doamna profesoară Daiana Rusu.

Elevii au avut şi ei perspectiva lor asupra evenimentului

"Ziua de 24 februarie, în tradiția poporului român, este marcată de sărbătoarea numită "Dragobete", sărbătoarea iubirii.

Astăzi și elevii Colegiului Național "Mihai Viteazul" au marcat această zi plină de dragoste prin diferitele activități organizate de Consiliul Școlar al Elevilor CNMV.

A avut loc în sala festivă un moment artistic, compus dintr-o reprezentație scenică de tip pamflet pe tema iubirii, recitări de creații lirice și scenice, create de elevii liceului.

În tot liceul au fost împărtite baloane si mesaje, atât pentru profesori, cât și pentru elevi.

Membrii biroului executiv au avut misiunea de mesageri ai bilețelelor anonime către destinatarii lor, aducând zâmbete și voie bună pe fețele întregii suflări din liceul nostru.

Astfel se încheie încă o filă de activitate vie în liceul nostru. Vă îndemnăm, într-o notă de final, să iubiți românește. Dragobete fericit tuturor!"

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS