Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

14
Fri, Jun
100 New Articles

Iulia Andreea Chiriac (CNMV), locul III la etapa internaţională a Concursului Interdisciplinar ”Conference of Young Scientists” (secţiunea “Ştiinţa vieţii”), edţia 2022, Belgrad

CNMV
Tools
Typography

Concursul Interdisciplinar Conference of Young Scientists este o competiție de excelenţă care promovează formarea abilităților de cercetare științifică, precum și dezvoltarea creativității elevilor.

Organizat anual de către Ministerul Educației prin intermediul inspectoratele școlare, concursul interdisciplinar Conference of Young Scientists (ICYS) își propune încurajarea elevilor în găsirea de soluții în rezolvarea problemelor legate de mediu, a propriei sănătăți și a celor din jur, reducerea dezechilibrelor ecologice, precum și conștientizarea, asumarea responsabilității protejării mediului de către elevi.

În perioada 7-11 aprilie 2022 s-a desfășurat, online, etapa internațională a Concursului Interdisciplinar Conference of Young Scientists (ICYS) organizat la Belgrad, Serbia.

Elevii clujeni participanți la etapa internațională au demonstat creativitate, gândire logică și au abordat teme actuale și interesante, cu accent pe domeniile: protecția mediului, științele vieții, fizică și inginerie. În cadrul proiectelor de cercetare transdisciplinare elaborate, elevii clujeni au integrat informațiile de actualitate în modele explicative proprii care să constituie soluții viabile pentru problemele și aspectele din viața cotidiană.
Suntem onorați de rezultatele și reușita acestora:

- Pop Raul Alin, clasa a XII-a, Petrișor Alexandru clasa a XII-a, Colegiul Tehnic „Ana Aslan”, Cluj-Napoca – Medalie de Bronz, Secțiunea - Știința Mediului;
- Zirbo Oana-Maria, clasa a X-a, Rednic Natalia, clasa a X-a, Colegiul Național „George Coșbuc” Cluj-Napoca – Medalie de Bronz, Secțiunea - Știința Mediului;
- Aletta Gombár, clasa a XI-a, Liceul Teologic Reformat, Cluj-Napoca, Szilárd Székely-Varga, clasa a XII-a, Liceul Teologic Reformat, Cluj-Napoca – Medalie de Bronz, Secțiunea - Știința Mediului;
- Ceteraș Adela, clasa a IX-a, Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu”, Medalie de Bronz – Secțiunea Fizică;
- Muntean Cristina Ionuț, clasa a XI-a, Liceul Teoretic „Victor Babeș”, Cluj-Napoca, Premiul Special și Premiul III, Secțiunea Inginerie - postere;
- Chiriac Iulia Andreea, clasa a X-a, Colegiul Național „Mihai Viteazul” Turda, Premiul III – Secțiunea – Știința vieții.

Desfășurarea studiilor de cercetare, precum și metodele și tehnicile exersate în cadrul proiectelor elaborate de către elevii clujeni reprezintă reale oportunități de învățare pentru dezvoltarea de experiemente inovative și performante în cadrul laboratoarelor de specialitate ale Facultății de Biologie și Geologie, Facultății de Știința și Ingineria Mediului, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, dar și ale Facultății de Ingineria Materialelor şi a Mediului, din cadrul Universității Tehnice Cluj-Napoca, Univesitatea „ Sapienția”, Cluj-Napoca.

"Îi felicităm pe elevii clujeni și pe cadrele didactice care s-au ocupat de pregătirea lor pentru rezultatele obținute, care sunt cu atât mai valoroase în contextul ultimilor doi ani școlari în care nu a fost posibilă desfășurarea multor olimpiade și concursuri care să le permită câștigătorilor participarea la etapele internaționale. Sunt convinsă că ei ne vor reprezenta cu cinste în etapele viitoare ale competiției, care le deschide drumul spre noi oportunități pentru valorizarea pasiunii lor în domeniul inovării științifice” a declarat doamna Marinela Marc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

COMUNICARE INSTITUȚIONALĂ, I.Ș.J. Cluj

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS