Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

24
Wed, Apr
109 New Articles

CNMV Turda, în urma participării la Olimpiadele Kaufland

CNMV
Tools
Typography

Kaufland, Şcoala de Valori și Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, parteneri în proiectul educațional ,,Olimpiadele Kaufland”, au reuşit să coopteze peste 1190 de unități de învățământ din România în acest concurs. 

În perioada septembrie 2015-februarie 2016, fiecare școală înscrisă în concurs a desfășurat 100 de activități educative extrașcolare din domeniile: Mediu (ecologizare, plantare, reciclare deșeuri, protejarea resurselor, etc), Sport și sănătate (competiții sportive, stil de viață activ,  pachețelul sănătos, dinți frumoși și sănătoși, etc), Creativitate și cultură (teatru, dans și muzică, tradiții, expoziții interne, creații literare), Știință, cultură, educație (invenții- proiecte, prim ajutor, vizite culturale, vizite informative, orientare profesională, educație financiară, internet). 

În urma evaluării acestor activități și realizarea clasamentului ,,Top Fruntași”,  patru  unități şcolare din județul Cluj au primit premii în valoare de câte 20 000 euro fiecare: Școala Gimnazială ,,Teodor Murășanu” - Turda,  Colegiul Național ,,Mihai Viteazul” - Turda, Liceul Tehnologic nr. 1 - Cluj-Napoca și Școala Gimnazială ,,Ioan Bujor” - Petreștii de Jos. Premiul, sponsorizat de Kaufland, va asigura finanțarea realizării unui proiect de investiție propus de fiecare școală, proiect care va crește calitatea educației în unitatea de învățământ.

Colegiul Național ,,Mihai Viteazul” Turda va utiliza premiul pentru proiectul ,,Reabilitare clădire – Centru de Documentare și Informare(C.D.I.) - Bibliotecă”. Prin acest proiect, ne propunem să asigurăm accesul la educaţie şi formare pentru un număr de 42 de cadre didactice şi peste 560 de elevi,  respectiv creșterea calității educației prin nivelul optim de pregătire al elevilor și cadrelor didactice, începând cu 1 septembrie 2016. 

Noul C.D.I. - Bibliotecă va avea:

  • o sală de lectură pentru 16 persoane care va dispune de corpuri de mobilier cu rafturi pentru depozitare cărți și conexiune la internet;
  • o sală de activități extrașcolare, pentru  6-8 persoane, care va avea corpuri de mobilier cu rafturi pentru depozitare cărți;
  • două  săli cu mobilier, cu rafturi, pentru  depozitarea fondului  de carte școlară;
  • două  grupuri sanitare (fete/băieți).

Biblioteca va fi dotată cu mobilier corespunzător studiului individual, precum și cu trei  laptopuri care vor avea conexiune la internet, respectiv o imprimantă multifuncțională laser. 

În perioada mai-iunie 2016, se vor efectua lucrări de reabilitare a acoperișului clădirii C.D.I.-Bibliotecă , urmate în perioada vacanței de vară de lucrările de renovare și amenajare a interiorului clădirii,  respectiv de transferare a fondului de carte existent,  astfel încât, la începutul anului școlar 2016-2017, acest spațiu să fie funcțional și să asigure accesul spre informație a elevilor și cadrelor didactice din Colegiul Național ,,Mihai Viteazul”, Turda.

Felicităm, pe această cale, cadrele didactice și elevii care s-au implicat în desfășurarea activităților extrașcolare din competiția ,,Olimpiadele Kaufland” !

Coordonator de proiecte și programe educative, 
Prof. Alexandra Maria  ZAMFIR

DIRECTOR,
Prof. Gheorghe LOBONŢ

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS