Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

28
Tue, Nov
134 New Articles

Olimpiada Pământului a ajuns la ediţia a VII-a la Şcoala “Andrei Şaguna”

A. Şaguna
Tools
Typography

Pictură, literatură, ştiinţe, prin toate acestea elevii vor arăta că „Frumuseţea naturii este egalată numai de frumuseţea sufletului" (Victor Hugo). Printr-un proiect inedit, Şcoala Andrei Şaguna îi invită pe elevi să se întreacă în cunoştinţe despre natură.

Şcoala Gimnazială „Andrei Şaguna" Turda, judeţul Cluj, organizează Concursul Regional „Olimpiada Pământului", ediţia a Vll-a, cuprins în Calendarul Activităţilor Educative Regionale -anul 2017, poziţia 1632. Concursul este organizat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, Fundaţia de Ecologie şi Turism „Potaissa" Turda şi Biblioteca Municipală "Teodor Murăşanu". Concursul se încadrează în sfera educaţiei pentru mediu, fiind structurat pe patru secţiuni:

Secţiunea 1 - „Unde se avântă vulturii?" - concurs de compoziţie plastică. Elevii trebuie să redea în compoziţiile pe care le realizează lumea văzută din înălţimile albastre ale văzduhului, cu toate frumuseţile ei. Simbol al contemplării, al puterii şi al înălţării, al dorinţei de libertate, al comuniunii om-natură, vulturul reflectă îndrăzneala, curajul, traiul aspru în singurătate.
Responsabil secţiune este prof. înv. primar Oţel Cristina.

Secţiunea 2 - „Unde se avântă vulturii?" - concurs de creaţie literară. Activitatea constă în redactarea unei compuneri narative, în care naraţiunea să se împletească cu descrierea şi dialogul. La secvenţele descriptive se va reliefa punctul de vedere al observatorului (al celui care descrie), exprimarea propriilor sentimente, trăiri, legate de aspectul descris.
Responsabil secţine este prof. Oniş Maria.

Evaluarea lucrărilor şi comunicarea rezultatelor pentru secţiunile 1 şi 2 se va realiza în perioada 15-17 mai 2017.

Secţiunea 3 - „Olimpiada Pământului" - probă scrisă.
„Olimpiada Pământului" este un concurs interdisciplinar de ştiinţe ale naturii, adresat elevilor din clasele V, VI şi VII. Originalitatea concursului constă în faptul că subiectele cuprind itemi de Geografie, Fizică, Chimie şi Biologie, care se circumscriu unei teme comune „Pământul".
Data susţinerii concursului este 20 mai 2017, în intervalul orar 10:00-12:00, la sediul Şcolii Gimnaziale „Andrei Şaguna".
Responsabil: profesor Mureşan Gabriela.

Secţiunea 4 - „ECO-atitudine" - activitate pentru cunoaşterea şi protecţia naturii, realizată în teren. Este o activitate tematică la care vor participa echipe formate din 3 - 5 elevi de la şcolile partenere. Activitatea va cuprinde mai multe probe specifice, menite să contribuie la cunoaşterea şi promovarea importanţei rezervaţiilor naturale şi a activităţilor educative desfăşurate în natură. Activitatea se va desfăşura în perimetrul staţiunii turistice Muntele Băişorii, jud. Cluj în data de 27 mai 2017. Responsabil: profesor Hirişcău Claudia.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS