Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

23
Tue, Apr
110 New Articles

Ce cred profesorii Școlii HCC Turda despre elevii lor

HCC
Tools
Typography

Profesorii Școlii Gimnaziale „Horea, Cloșca și Crișan“ din municipiul Turda consideră că există suficiente motive să privim cu încredere la parcursul unițății școlare din ultima perioadă de timp, iar rezultatele elevilor și planurile de viitor vin să confirme.

Am stat de vorbă cu o parte dintre cadrele didactice pentru a-și spune opinia vis-à-vis de comunitatea școlară a unității și în acest context, despre Dani Răzvan Rus, unul dintre elevii premiați recent.

Prof. Daniela Bulgarov, directorul unității spune despre Școala Gimnazială „Horea, Cloșca și Crișan“ Turda este unul dintre elementele esențiale ale zonei prin ceea ce oferă copiilor, iar în ceea ce privește efortul elevilor și implicarea lor în viațăa activă a școlii trebuie apreciate. „Rezultatele copiilor, cum sunt cele obținute de elevul Dani Răzvan Rus, sunt un bun exemplu pentru ceilalți, dar și un argument că prin muncă rezultate vor veni negreșit și în egală măsură, aduce aprecierea binemeritată.“ În acest context, directorul Școlii Gimnaziale „Horea, Cloșca și Crișan“ continuă împreună cu dir. adj. și cu sprijinul nemijlocit al autorităților locale, demersul de îmbunătățire a bazei materiale a școlii și de dezvoltare a unității, astfel încât elevii să aibă condițiile cele mai bune pentru dezvoltarea cognitivă, afectică și motrică. Își dorește să reușească – așa cum și-a propus – să fie amenajat și dat în folosință, într-un interval de timp cât mai scurt și în beneficiul elevilor, un cabinetul de muzică și cabinetul-atelier pentru educație plastică, dar și reabilitarea cabinetelor existente acum, a spațiile de joacă exterioare, a sălii de sport etc.

De altfel, Școala Gimnazială „Horea, Cloșca și Crișan“ Turda este printre puținele unități școlare din municipiu (și chiar din județul Cluj) care de ani buni are în oferta Cdș, cursuri opționale de Șah, Limba engleză, opționale de Teatru sau cursuri opționale integrate de Artă, cursuri de opționale la care elevii școlii participă cu plăcere și asta și pentru că de cca 6-7 ani opțiunea elevului (și a părintelui) este singurul criteriu în alegerea opționalului și așa este de altfel firesc.

Directorul adjunct, prof. Cătălin Andreica, vorbind pentru AgoraMedia.ro despre elevii Școlii Gimnaziale „Horea, Cloșca și Crișan“ din Turda spune că: „Ne mândrim cu ei, cu elevii de acum, cu cei din trecut și cu cei care vor veni. Pe toți îi mai așteptăm pe la noi, așa ca o bătrânică școală ce se interesează de cei care 8 ani i-au fost familie.“, subliniind rezultatele recente obținute de elevii școlii, între care elevul Dani Răzvan Rus la competiția internațională IKCC. (textul integral poate fi citit pe AgoraMedia.ro).

Prof. Eugen Miheț, dirigintele și profesorul de sport al elevului premiant Dani Răzvan Rus, a ținut să precizeze faptul acest rezultate nu sunt deloc întâmplătoare, ci ele vin în urma unui efort susținut:  „Îl cunosc de mic. De la vârsta de 5 ani l-am avut ca jucător de fotbal la "SportLine" Turda unde activam ca antrenor.

De mic este un lider, un copil foarte muncitor și luptător. Pe teren, punea suflet în tot ce făcea și suferea f mult cand pierdea. De mic a avut calitatea de lider, mi-a fost si capitanul grupei respective.

Face parte dintr-o familie frumoasa, cu parinti tineri, frumosi si devotati pt copii – are o sora mai mica in clasa a II- a la noi la scoala – care l-au sprijinit si sustinut in totalitate, nu i-au impus si nu l-au obligat sa faca ceva ce nu a vrut. La scoala din clasele mici l-am avut si la educatie fizica si in cele din urma din clasa a V-a ca diriginte.

Este un copil foarte liniștit, respectuos, inteligent, cu bun simț. În cei doi ani de gimnaziu, respectiv clasele a V-a și a VI-a,  a terminat cu media 10.00 Acum, în clasa a VII-a, în primul semestru se menține pe aceeași poziție cu media 10.00

Interesant e că mulți dintre elevii  din ziua de azi sunt impinși de la spate să învețe, dar el o face din plăcere, probabil și din acest motiv are rezultatele deosebite pe care le are.

Sunt mândru de el că a reușit această performanță și sunt sigur că drumul lui va fi unul foarte bun. În calitate de diriginte îi doresc succes pe mai departe. Ne bucurăm pentru rezultate pe care le-a obținut cu multă trudă și pot spune că activitatea sa ca elev al Școlii Gimnaziale «Horea, Cloșca și Crișan» Turda merită întreaga noastră apreciere. “

Prof. Camelia Lutsch, profesorul îndrumător al elevului premiant: “Elevul Dani Răzvan Rus, clasa a VII- a A , premiul III la Competiția  Internațională organizată de IKCC, „International Kids Coding Competition“, în limbajul de programare Scratch 3.0.  Dani Răzvan Rus a dobândit abilități de coding și programare, devenind creator de jocuri. Are pasiune, creativitate, intuiție, învață prin descoperire. Programul pentru care a fost premiat este creația lui, iar elevul se descurcă fără ajutor.“.

În loc de concluzie, putem să observăm că dacă vrem să vorbim despre Școala Gimnazială „Horea, Cloșca și Crișan” din municipiul Turda, mentalitățile sau zvonurile nu ne ajută deloc. Ba din contră, nu trebuie să facem vreun efort și să vedem că această instituție școlară turdeană, asemeni orașului în sine, s-a transformat enorm în ultimii ani în bine. Desigur, pas cu pas.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS