Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

17
Wed, Apr
106 New Articles

Şcoala Mihai Vodă – performanţă dovedită

M. Vodă
Tools
Typography

Cu câteva zile în urmă am făcut o scurtă vizită la unitatea şcolară din comuna Mihai Viteazu. Vă vom relata pe larg într-un material următor despre ceea ce am găsit acolo, acum însă ne vom opri asupra rezultatelor examenelor de Evaluare Naţională 2016.

Aşa după cum veţi observa în rândurile de mai jos, rezultatele elevilor acestei şcoli la examenele Evaluării Naţionale, situează Şcoala Gimnazială „Mihai Vodă” pe acelaşi nivel cu cele mai bune dintre şcolile de oraş şi n-o spunem noi, ci realitatea notelor obţinute.

În acest an, 6 elevi, respectiv peste 21 % din totalul de 28 de candidaţi, au avut medii peste 9.00 la Evaluare Naţională: Cristina Vâtcă, Daniel Partila, Alexandra Trîncă, Bianca Mateiu, Antonia Crencea şi Diana Vîtcă. Mediile peste 8.00 la examenele amintite, reprezintă peste 32 % din elevii înscrişi. Mai trebuie spus faptul că rata de promovabilitate – ceea ce înseamnă media minimă 5.00 – este de 96.43 %, un procent foarte bun, ţinând cont că la nivel naţional promovabilitatea a fost de 75 %, iar la nivel judeţean de 88 %.

Mai mult, într-o analiză pe care am realizat-o vis-à-vis de rezultatele Evaluării Naţionale 2016, analiză în care au fost incluse toate unităţile şcolare cu învăţământ gimnazial din municipiile Turda, Câmpia Turzii şi localităţile învecinate, Şcoala Gimnazială „Mihai Vodă” din comuna Mihai Viteazu se clasează foarte bine, de vreme ce, între primii 50 cei mai buni elevi din întreaga zonă amintită, 6 elevi sunt de la această şcoală. Mai bine poziţionate în analiza noastră sunt doar Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” Turda cu 15 elevi şi Şcoala Gimnazială „Ioan Opriş” Turda cu 10 elevi.

Mergând mai departe – şi acesta este un foarte bun indicator privind calitatea educaţiei dintr-o şcoală – am comparat rezultatele elevilor acestei şcoli de la Evaluare Naţională cu cele obţinute în anii de gimnaziu. Diferenţele mici în cea mai mare parte, confirmă faptul că procesul de învăţământ se desfăşoară cu seriozitate la Şcoala Gimnazială „Mihai Vodă”.

Cu ocazia vizitei întreprinse la Şcoala Gimnazială „Mihai Vodă”, am aflat care este secretul. E simplu, după cum ne spunea directorul unităţii şcolare, prof. Daniela Maria Arion, mărturisire pe care o veţi putea citi aici pe Agora Media în zilele următoare. Secretul acestei şcoli este: o echipă reală părinţi-elevi-profesori, sprijinul constant al autorităţilor locale din comuna Mihai Viteazu pentru şcoală şi mult suflet în fiecare activitate derulată.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS