Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Fri, Apr
107 New Articles

Reducerea abandonului școlar și rezultate îmbunătățite la examene cu sprijinul PNRAS

M. Viteazul
Tools
Typography

Activitățile derulate în cadrul Proiectului “Implică-te în propriul viitor!” sunt în continuă desfășurare la Școala Gimnazială ”Mihai Viteazu” Câmpia Turzii.

Elevii beneficiază de ore remediale atât la matematică şi limba și literatura română - care reprezintă disciplinele de examen - cât și la geografie, TIC sau consiliere și orientare.

Aceste activități se desfășoară de 4 ori pe lună, 4 ore pentru fiecare disciplină menționată, iar elevii participă cu interes, dovedind încă o dată că un ajutor suplimentar este întodeauna binevenit.

În prima etapă a proiectului au fost înregistrați elevii în situație de risc, iar primele activități propuse sunt cele remediale, pedagogice și de sprijin și achiziționarea de echipamente IT pentru digitalizarea procesului educaţional.  În perioada  care urmează, se vor organiza evenimente tematice, excursii/deplasări și activități de îndrumare și consiliere profesională pentru elevi, precum și activități de formare autorizate și coaching pentru cadrele didactice.

În urma implementării activităților din cadrul proiectului, apreciem că impactul asupra elevilor din grupul țintă va fi unul pozitiv. Astfel, ne așteptăm la o creștere a motivației pentru învățare, la o îmbunătățire a rezultatelor școlare curente și la o creștere a promovabilității examenului de evaluare națională.

Diminuarea procentului elevilor cu medii scăzute la purtare, reducerea cazurilor de bullying și atitudinea pozitivă față de școală sunt, de asemenea, de așteptat pe termen mediu și lung.

Nu în ultimul rând, preconizăm o dezvoltare a abilităților sociale și de comunicare, precum si stimularea interesului față de activitățile culturale, artistice, sportive și de voluntariat.

Director,
Prof. Dr. Pașc Daniela