Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

Demararea Programului privind Reducerea Abandonului Școlar la Școala Profesională Poiana

Şcoala Poiana
Tools
Typography

Beneficiarul Şcoala Profesională Poiana Turda, loc. Turda din jud. Cluj anunţă demararea proiectului cu titlul “Reducerea abandonului şcolar la Şcoala Profesională Poiana Turda, localitatea Turda, judeţul Cluj” finanţat prin Programul Naţional pentru Reducerea Abandonului Şcolar (PNRAS) finanţat de Planul Naţional pentru Redresare şi Rezilienţă al Romaniei (PNRR).

Prin acest program se urmăreşte combaterea părăsirii timpurie a şcolii, precum şi a abandonului şcolar, asociate cu absenteism, scăderea performanţei şcolare sau un comportament şcolar nepotrivit. Aceste fenomene sunt corelate în geneml cu situaţii de vulnerabilitate sau risc la care sunt expuşi elevii (de ex. situaţie materială precariă, violenţă domestică, nevoi educationale speciale, mame adolescente, familii cu nivel de educaţie scăzut, părinţii plecaţi la muncă în străinfttate etc.).

PNRAS unnăreşte atingerea următoarelor obiective generale:

  1. diminuarea riscului de abandon şcolar în cel puţin 25% din unităţile de învăţămănt participante la Program în perioada 2021-2026, cu încadrarea unităţii de învăţământ într-o categorie de risc mai mic;
  2. îmbunătăţirea rezultatelor obţinute de elevi în cadrul evaluărilor naţionale şi creşterea procentului de elevi care finalizează învăţământul ginmazial;
  3. creşterea participării absolvenţilor învăţământului gimnazial la Evaluarea Naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a şi a ratei de tranziţie de la învăţământul secundar inferior la învăţământul secundar superior.

Codul prolectulul: F-PNRAS-1-2022-1858

Perioada de implementare a proiectului este de 3 ani, între 2022-2025 conform programei şcolare

Valoarea totală nerambursabilă a proiectului este de 692.482,00 lei.

 

https://mfe.gov.ro/pnrr/                                     https://facebook.com/PNRROficial/