Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

16
Tue, Apr
106 New Articles

Ovidiu Marian s-a luat la tranta cu limba romana. Cine a infrant? | AUDIO

Cu gura plină
Tools
Typography

Societatea comercială cu răspundere limitată Administrarea Partimoniului Imobiliar este o societate care a preluat atribuţiile Serviciului Administrarea Patrimoniului Imobiliar din cadrul Primăriei Turda.

Nu ne întrebaţi acum de ce a fost nevoie de un SRL-u' care să preia atribuţiile unui serviciu din primărie şi care a fost motivaţia ori dacă s-a schimbat în vreun fel circuitul banilor. Pe noi ne interesează strict, aici, modalitatea în care cel care reprezintă SRL-ul ştie să se exprime. Da, ştim că se vor găsi sclifosiţi - care empatizează, probabil, motivaţi de propria incapacitate şi de posibile similitudini cu cei "înfieraţi" şi animaţi de un instinct de turmă al celor care consideră că "e bine şi aşa" - care să ne acuze că ne legăm de "amănunte". Vă spunem din prima: nu ne interesează!
În momentul în care reprezinţi cel puţin o instituţie - fie şi un SRL-u' despre care spuneam că nu înţelegem de ce s-a constituit - care jonglează cu banii cetăţenilor, în momentul în care ai legături strânse cu administraţia locală ai obligaţia să ştii limba oficială a statului în care trăieşti. Punct! Dacă nici măcar de atâta nu eşti în stare, nu meriţi. Iar aprecieri gen "omul mai greşeşte" sunt de-a dreptul puerile şi caraghioase cu atât mai mult cu cât greşelile pe care le faci arată incapacitatea ta, necunoaşterea, mai degrabă decât graba şi neatenţia. Ca să nu mai zicem că nici neatenţia nu e scuzabilă în condiţiile în care te dai exponent. Iar dacă nu eşti în stare, stai acasă, stai în banca ta, nu te lăsa antrenat, probabil, în calitate de "carne de tun" şi vezi-ţi de treabă, că poate sunt alţii mai capabili ca tine şi care sunt în stare de ceea ce tu nu eşti în stare. Iar dacă tot te laşi antrenat, asumă-ţi atât responsbilităţi cât şi critica.
Bun. Acum, că ne-am răcorit cu acest "disclaimer", să trecem la ce ne-am propus!
Ovidiu Marian s-a aflat în postura de a prezenta marile realizări ale SRL-ului API şi de a răspunde întrebărilor jurnaliştilor. Din păcate, discursul domniei sale a patinat. Şi nu oricum, ci în afara patinoarului. Şi fără patine!
S-o luăm concret!
Referindu-se la mărirea numărului de locuri de parcare în zona centrală municipiului, Ovidiu Marian spunea că principala motivaţie a măriri numărului de locuri de parcare era "îndeosebi în scopul de a congestiona centrul istoric". Pe scurt, s-a crescut numărul de locuri de parcare pentru ca centrul istoric să fie mai bine sugrumat. Adică "a congestiona" are legătură cu "congestie", care înseamnă mai degrabă un aflux de sânge într-un organ, de exemplu. Din asta se reţine "aflux", adică un fel de aglomerare... Raportat la traficul rutier, un aflux prea mare de autovehicule se referă la o "congestionare a traficului", respectiv la o aglomerare. Tendinţa, ar fi , de fapt, de fluidizare a traficului rutier, de anulare a "congestiei" traficului rutier, respectiv de "decongestionare a traficului rutier". Probabil veţi spune că asta a dorit să spună şi Ovidiu Marian, că locurile de parcare s-au înmulţit pentru, cică, decongestionarea traficului rutier. Dacă asta a vrut să spună, de ce nu a spus asta şi de ce a spus altceva? Păi fie că n-a fost atent, fie că foloseşte cuvinte al căror sens nu îl cunoaşte. Şi în nici unul dincele două cazuri nu e treaba noastră. Fie învaţă limba română, fie e mai atent! Dacă nu poate, s-o lase jos, că probabil sunt alţii care pot...
De asemenea, Ovidiu Marian spunea că "am extins numărul de aparte de autotaxare". Serios? Poate a vrut să spună că s-a mărit numărul de parate de autotaxare pentru că extindere... pare cu totul altceva. Din punctul nostru de vedere, extindere înseamnă întindere, lărgire, ceea ce face, cumva, uşor nefericită asocierea între "extindere" şi "număr" şi poate mai corect era "mărirea numărului". Era aşa de greu?
De asemenea, explicând cum s-au trasat nişte linii pe asfalt fie pentru a arăta că oprirea e interzisă şi deci şoferul trebuie să plătească, fie pentru a marca nişte locuri ca fiind locuri de parcare unde şoferul trebuie să plătească, Ovidiu Marian vorbea de "indicatoare de staţionare a opririi"... Poftiiim? Ce e aia "staţionarea opriri"? Dacă iar ne luaţi cu "s-a încurcat", "s-a grăbit" sau chiar "poate o fi emotiv" din nou o să vă spunem: nu e treaba noastră! Ovidiu Marian are un salar pentru activitatea pe care o desfăşoară, activitate din care - cel puuţin aşa ar fi normal - face parte şi reprezentarea cu cinste a unei societăţi - un SRL despre care deja v-am spus că nu înţelegem de ce s-a înfiinţat - motiv pentru care avem aşteptări de la Ovidiu Marian. Însă, dacă nu e în stare, nicio problemă! S-o lase jos, că probabil sunt alţii care pot...
Pe scurt, cam acesta e parcusrul pe care l-am propus prin momentele de necunoaştere a limbii române oferite de Ovidiu Marian. În cazul în care vă propuneţi să ne luaţi la rost, vă invităm să vă gândiţi de două ori înainte de a purcede la critici. Gândiţi-vă că, în cel mai fericit caz, aţi putea fi percepuţi ca persoane necunoascătoare care empatizează cu un necunoscător în virtutaea aceluiaşi spirit de turmă de care aminteam anterior.
În rest, toate cele bune!

Ovidiu Marian - Despre congestionarea centrului istoric al Turzii...
{mp3}2013/10/marian1congestie{/mp3}

Ovidiu Marian - Despre extinderea numărului...
{mp3}2013/10/marian2extindere{/mp3}

Ovidiu Marian - Despre staţionarea opririi...
{mp3}2013/10/marian3oprire{/mp3}

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS