Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

16
Tue, Apr
106 New Articles

Nu-i maşină ca şi trenu' şi nu e nici cod ca "n"-u' | AUDIO

Cu gura plină
Tools
Typography

Acuma noi nu ştim cât de pasionată e Daniela Florea de mijloacele de transport, dar ce putem spune este că de acronime (ori abrevieri?) nu prea e pasionată. Ba chiar le şi dă de gard pe ici, pe colo...

Un exemplu cât se poate de clar e cel din şedinţa Consiliului Local Turda în care s-a hotărât schimbarea actului constitutiv al SC TSD SA (Salina Turda, pe scurt).

Aşa se face că Daniela Florea ia cuvântul privind important şi valoros peste ochelarii poziţionaţi spre vârful nasului şi, cu o mină aproape oficială, precizează că e nevoie de introducerea unui nou cod CAEN în obiectele de activitate ale SC TSD SA.

Deocamdată, totul era frumos. Dar asta până când Daniela Florea a luat-o cu discursul prin lucernă. Deşi se referea la un cod CAEN, Daniela Flora i-a spus cod "n". Deşi preşedintele de şedinţă a încercat să îşi corecteze colega (ba chiar fostă colegă de PD-L dacă nu uităm ca momâile mânate la vot din inerţie), Daniela Florea părea fixată pe ideea că discursul se vede mult mai bine în lucernă.

Abia la a doua corectură consilierul local corectat a luat-o înapoi pe potecuţa normalităţii.
Deci, unu' la mână: doamna Florea, "n"-u' e "n" şi CAEN-u' e CAEN. Punct! Ba chiar mai mult, CAEN e un acronim pentru clasificarea activităţilor din economia naţională, în timp ce "n"-ul e doar "n".

E normal că nu toată lumea este obligată să ştie ce e acela un cod CAEN şi ce naiba înseamnă el, însă ceea ce ne surprinde, totuşi, e altceva: Daniela Florea nu pare străină de lumea afacerilor, a societăţilor comerciale şi, implicit, a codurilor CAEN (pentru care trebuie să te hotărşti, la naiba, când faci o societate comercială pentru că acel cod arată obiectul de activitate al societăţii). La fel, e adevărat că poţi fi implicat în coordonări de afaceri şi să nu te intereseze amănuntele, că - am auzit - pur şi simplu plăteşti vreun jurist sau avocat să se ocupe de documente şi tu eşti doar patron, mânca-ţ-aş.

Chiar mai mult de atât, exceptând cu totul paragraful anterior, eşti consilier local care vii cu un amendament referitor la introducerea unui nou cod CAEN despre care şi spui ce semnificaţie are dar de numit îl numeşti cod "n"?... Vorba forbalistului bulgar Goethe: What the fuck?

Hai... nu vă lăsaţi atraşi în mrejele problematizării... Ascultaţi, doar, fâşâitul fin al discursului prin lucernă şi luaţi propriile decizii...

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS