Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

27
Sat, Apr
106 New Articles

Premieră mondială la Câmpia Turzii: se vaccinează COVID-ul, nu cetăţenii. Adică “Vaccinarea COVID-19 începe...”

Strofocle
Tools
Typography

Na, v-a tot trebuit vouă să vă întrebaţi ce e ăla analfabetism funcţional şi care sunt efectele lui... Uite, astea-s! Să scrii aberaţii de-astea mai ales sub sigla unei instituţii a statului n-ai cum sa fii decât... Dar stai! Statul plăteşte oameni cu astfel de “abilităţi”? Şi i-a angajat prin concurs, sau pe ceva program pentru persoane cu dizabilităţi care au dreptul la şanse egale cu ceilalţi?

Da, ştim, suntem răi şi cârcotaşi... Şi-atunci cei care scriu aberaţiile astea cum sunt?

Da, ştim, a fost o greşeală.... Nu, n-a fost! Şi nu are nicio scuză cel/cea/cei care a/au scris aşa ceva (recte “Direcţia Relaţii cu Comunitatea”). De ce? Păi, să zicem, pentru că e vorba de departamentul de comunicare al unei instituţii a statului, unde comunicarea corectă e principiul de bază al funcţionării respectivului departament.

Oricum, de dragul distracţiei, hai, totuşi, să ne distrăm!

Şi cum ziceam?... Deci Direcţia Relaţii cu Comunitatea din cadrul Primăriei Câmpia Turzii anunţă pe pagina de facebook a instituţiei o premieră mondială: “Vaccinarea COVID-19 ÎNCEPE la Câmpia Turzii”!

Surprinzător pentru toţi cercetătorii lumii, Primăria Câmpia Turzii pare să fi găsit o variantă mai deosebită: decât să piardă vremea cu birocraţia vaccinării cetăţenilor, merge direct şi vaccinează boala (că virusul e SARS-Cov-2, iar afecţiunea pe care acesta o provoacă e COVID-19).

Aşadar, infecţioniştilor, Cercele, Arafate, Omeseule, “daţi-vi-ţi” umpik deoparte că habar n-aveţi! Pe principiul “hold my beer”, Primăria Câmpia Turzii vine şi loveşte în inima pandemiei şi-i dă COVID-ului cu ARNm-ul în moalele capului.

Bine-bine, că se vaccinează COVID-ul am înţeles, dar eventualele efecte presupuse ale procedurii ridică, la rândul lor, alte şi alte întrebări care oricum erau prinse cu răspunsurile în vine: “Odată vaccinat, COVID-ul va mai putea ieşi din casă după ora 23.00?”, “Dacă tot e vaccinat, COVID-ul mai trebuie să poarte mască şi să se spele pe mâini şi pe picioare (...sau pe picioare nici înainte nu era obligatoriu)?”, “Un COVID vaccinat poate să meargă la club, în restaurant, la teatru sau cinema, să călătorească nestingherit la nivel mondial pe unde vrea şi are chef, chiar şi... în China?” etc. etc. ...

Deci nu e chiar aşa de simplu! O fi tehnica de la Câmpia Turzii una revoluţionară, nu zicem nu, dar dacă merge, dacă funcţionează, oare simpaticul Gheorghiţă nu ar trebui să-şi schimbe “spiciul” în spoturile publicitare? Şi, mai mult, ce se întâmplă cu cei care s-au vaccinat deja? S-au vaccinat degeaba? Păi a împrumutat degeaba Iohannis braţul lui Arnold, să dea bine la TV, că acuma vine Direcţia Relaţii cu Comunitatea (apropo, în ce fel de relaţii “dubioase” o fi Direcţia cu Comunitatea dacă gradul de respect al primeia faţă de cealaltă se măsoară în astfel de aberaţii scrise pe facebook?) şi-i strică (de-a dreptul) peneleşte mişeleşte toate apele prezidentului? Vai, vai... Şi Orban ce zice? Dar Boc? Dar Voiculescu?? De AUR nici să nu mai întrebăm, aşa-i?

Asta, ca să nu mai zicem că noua revoluţie medicală propusă de Direcţia Relaţii cu Comunitatea nici nu e apreciată la adevărata sa valoare: “decât” sub 20 de utilizatori (până la momentul print-screen-ului) au sărit să distribuie inovaţia. Slăbuţ...

Deci: cum spuneam, nu! Nu suntem nici cârcotaşi, nici răi. Sau, dacă vreţi, pe atât suntem de răi şi cârcotaşi pe cât sunt ei de analfabeţi funcţional. Adică ori ‘şa, ori ‘şa… Că doar numai cu sufletul în rai parcă nu prea merge smile

Şi, apropo, cei care deja aţi sărit de peneleu în sus să găsiţi scuze, aşezaţi-vă liniştiţi la loc, că riscaţi să fiţi mai penibili decât eroarea de comunicare a Direcţiei Relaţii cu Comunitatea. Aşa că, uşurel...

În rest, hai cu vaccinul, că nu ştii azi (de) ce poţi primi mâine!

 

P.S.: Pentru ăia care ÎNCĂ  tot nu s-au prins: corect e “vaccinarea ÎMPOTRIVA COVID-19...”

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS