Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

01
Fri, Mar
117 New Articles

Gavril Nechifor pictează scump

Strofocle
Tools
Typography

Cei care îl cunosc personal pe graficianul şi pictorul turdean Gavril Nechifor ar putea fi tentaţi să spună că, cel puţin la nivel discursiv, artistul plastic nu prea are toate ţiglele pe casă. Mare greşeală! Sincer, n-am fost să-i vedem nici casa nici ţiglele, dar ceea ce putem spune cu siguranţă este că, pe lângă simţul artistic, Gavril Nechifor are şi un simţ al umorului ceva mai fin, care ar putea fi situat de unii undeva la graniţa dintre ridicol şi egocentrism. Din nou: mare greşeală.

O mostră de astfel de umor a fost oferită de artistul plastic turdean la vernisajul expoziţiei în care a expus împreună cu sculptorul turdean Iosif Stegaru, expoziţie intitulată „Flori şi forme”. Mai precis, în alocuţiunea sa – alocuţiune de expozant, cum ar veni – Gavril Nechifor s-a dedulcit la a povesti un eveniment de viaţă curentă. Adică a dat din casă.
Aşa că toţi au aflat cum, la un moment dat, fiica sa, referindu-se la tablourile tatălui său, l-ar fi întrebat pe acesta ceva de genul: „Tată, dacă tot ai atâtea tablouri, de ce nu le pui pe pereţi în casă?”. Răspunsul artistului plastic nu a întârziat să apară, doar că a venit în stil Gavril Nechifor: „Păi tablourile astea îs aşa de scumpe încât nu ni le putem permite”.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS