Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Thu, Jun
91 New Articles

Cu dalta-n epigrame

Strofocle
Tools
Typography

Preocupat îndeosebi de lemne şi rădăcini, sculptorul turdean Iosif Stegaru s-a transformat el însuşi într-un axis mundi: s-a ridicat dintre lemne şi, cu un gest măiestru, şi-a înmuiat dalta-n cerneală şi s-a apucat de ciobit la cuvinte. Strădania, chiar dacă nu se voia a fi o glumă, viza umorul, sculptorul turdean încercându-şi unealta în zona epigramelor.

Părând a fi unul din pretendenţii care îşi dorea textele în nou relansata revistă de cultură Tribuna, Iosif Stegaru nu a mai stat pe gânduri şi, taman înainte de-a se da dezlegare la desfăţul estetic ulterior vernisajului expoziţiei în care sculptorul era unul dintre expozanţi, tocmai ce şi-a scos foaia şi şi-a citit epigramele. E drept, titlurile nu le-am reţinut. Dar versurile nu prea au avut scăpare. Aşa că iată-le:

Vă spun acum dorinţa-mi sacră
La cap eu vreau o mare piatră
Şi mă-ngropaţi în fapt de seară
Dar nasul să-mi rămână afară

Când vântul şuieră în trombă
Grea iarnă se aşternu, e logic
De-mi vine-acum să ard în sobă
Şi-un arbore genealogic

La o reuniune dată,
Un mare critic precizând:
Artiştii nu mor niciodată
Doar că se nasc...
Din când în când

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS