Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

13
Thu, Jun
100 New Articles

Simţul moral şi degetul mijlociu | VIDEO

Strofocle
Tools
Typography

Medicul Kovacs Ladislau a fost invitat vineri, 15 iunie, la festivitatea de absolvire a unei noi promoţii de asistenţi medicali, medicul fiind prezent în calitate de manager al fundaţiei „Henry Coandă” Turda.

Vorbind frumos absolvenţilor despre valori umane, lăudându-i pe aceştia că au dat dovadă de conştiinciozitate, disciplină şi simţ moral, Kovacs Ladislau nu că a făcut greşeala de a enumera şi cu degetele atributele amintite, ci a făcut greşeala de a arăta doar câte un deget, pe rând, fiecărui astfel de atribut enumerat. Aşa se face că medicul Kovacs Ladislau a avut ghinionul să aloce simţului moral exact degetul mijlociu. Şi nu doar că l-a alocat, dar i l-a şi arătat. Şi nu doar că l-a arătat undeva ascuns, pe sub masă sau în buzunarul de la pantaloni, dar l-a arătat în public, în faţa absolvenţilor şi a cadrelor didactice.
Cu un astfel de eveniment, ce vine să rescrie tiparele cu care umanitatea recentă era obişnuită, poate, pe viitor, ar fi bine ca noi, oamenii, să ne reconsiderăm poziţia – inclusiv a degetului mijlociu – şi să nu mai subestimăm în aşa hal nici degetul mijlociu, nici valenţele posibile ale acestuia. Adică de fiecare dată când intră – inclusiv în discuţie – degetul mijlociu, să nu uităm că, de fapt, totul s-ar putea să ţină de moralitate, de simţ moral şi chiar de responsabilitate.
Aşa că nu mai tot vorbiţi aiurea şi – cel mai important!! – folosiţi cu chibzuinţă degetul mijlociu pentru că e păcat să iroseşti bunătate de simţ moral pe o seară în club de exemplu, sau pentru o gagică ce stă cu tine doar pentru bani.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS