Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Thu, May
99 New Articles

INEXPLICABIL: Forme ciudate apărute pe strada Dr. Ioan Raţiu din Turda

Strofocle
Tools
Typography

Pe strada Raţiu din Turda, într-un mod cu totul şi cu totul inexplicabil, în asfaltul proaspăt turnat au apărut nişte forme ciudate.

Fenomenul a fost cercetat de către un grup de doctoranzi în asfalt împreună cu câţiva absolvenţi ai Facultăţii de Măturoaie, secţia Carosabil, în cadrul unui semniar cu tema „Imposibilitatea turnării normale a asfaltului”. Concluzia stupefiantă la care au ajuns participanţii la seminar a fost aceea că ciudatele forme apărute pe asfalt, pe lângă că sunt tridimensionale, seamănă izbitor de mult cu nişte gropi.
Fenomenul pare cu atât mai straniu cu cât asfaltul este relativ nou. Concluzia la care au ajuns cercetătorii a fost una care a deschis noi posibilităţi: „Mai dă-l dracu’, mă, că ăsta s-a turnat cu gropile gata făcute”. Ideea i-a încântat pe asfaltatori, având în vedere că un astfel de tip de asfalt, cu gropi gata făcute, este un model prin care se poate face economie la materialul turnat, preţul metrului patrat de asfalt turnat putând, chiar şi în condiţii de criză, să scadă considerabil, în funcţie de ce model de gropi se preferă şi cu câte gropi pe metrul patrat, oferta conţinând chiar modele combinate de gropi şi reprezentanţii departamentelor de design promiţând că fiecare groapă va fi unicat.
Şi asta nu e tot! Din surse neoficiale am aflat că departamentele de proiectare ale asfaltatorilor pregătesc încă o surpriză: „Cei care urmează să toarne asfalt au promis că lucrează la o reţetă specială de asfalt şi vor face tot posibilul ca, prin noua reţetă, chiar dacă la turnarea asfaltului gropile sunt mici, ele se vor mări pe zi ce trece, efectul putând fi observat cu preponderenţă în urma intemperiilor”, ar fi declarat un anonim insignifiant care se lăuda că este rudă de gradul cinci, prin alianţă, cu o persoană care lucrează ca paznic la o staţie de asfaltare.
Chiar dacă într-una dintre gropi se putea observa clar un chiştoc de ţigară şi groapa putea trece drept o scrumieră de doi bani, câţiva trecători erau convinşi că noile gropi din asfaltul proaspăt de pe strada Dr. Ioan Raţiu din Turda vor deveni, în scurt timp, adevărate locuri de pelerinaj pentru pescari, mai ales după câte un sezon de ploi care permite acumularea apei în gropi. Mult mai sceptic s-a arătat, însă, un trecător care chiar a fost în stare să-şi contrazică prietenul adept al variantei pescuitului: „Du-te, mă, dracului de prost ce eşti! Cum să fie gropile pentru pescuit? Tu nu vezi ce mici îs? Păi mie nici nu-mi încape cârligul într-o groapă de-aia...” spunea cetăţeanul mai în vârstă, profund dezamăgit de dimensiunea cârligului său.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS