Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Wed, Jun
116 New Articles

Politizarea coloristica a Zilei Nationale?

Strofocle
Typography

Ştim şi noi? Poate că da, poate că ba... Totul ţine de perspectiva din care e privită situaţia. Dacă e s-o facem la mişto, am zice că nu ştim. Dacă e s-o facem doar ca să "ne râdem" am zice, cu siguranţă, că da.

Evident, în acest caz cel mai demn de referinţă este nimeni altul decât Alexandru Tulai, fost consilier local din partea PRM la Câmpia Turzii şi care acum poartă alură de candidat din partea unui partid care nici în mandatul 2008-2012 nu şi-a făcut văzuţi ochişorii prin Parlamentul României.
La depunerea de coroane de flori cu ocazia Zilei Naţionale a României, Alexandru purta un fel de fular... Tulai ce fular purta!! Adică purta un fel de ceva căruia, dacă l-aţi fi întrebat, sigur că v-ar fi răspuns, cu ochii miraţi, că-i spune tricolor.
Păi haideţi s-o luăm altfel! Se mândreşte PRM cât e R de M că ei sunt pentru R M şi de aceea se înfăţoşează cu tricolorul mai peste tot folosindu-l ca pe un fel de ceva care să identifice partidul? Buuun! Atunci am putea spune că cele trei culori sunt un fel de însemne ale partidului? Şi atunci am putea spune că la depunerea de coroane Tulai s-a afişat cu însemne (culori) politice? Am putea, dacă ne referim doar la culori, care ar putea fi la fel de bine blamate ca în cazul în care pedeliştii apăreau cu fulare portocalii.
Şi asta a fost varianta simplă. Că varianta complicată e cea în care ne gândim că roşul şi galbenul din tricolor, amestecate, ar da portocaliu. Să fie Tulai, deci, un pedelist sub acoperire? Dar dacă luăm roşu cu albastru ce ne dă? Nu, nu e Steaua, ho! Amestecate, roşu şi albastru dau un fel de movuliu. O fi Tulai de la PP-DD, dar a purtat culorile separate şi cu un galben între ele să nu se prindă nimeni?
Cireaşa de pe tort e, însă, alta: dintre cele trei culori afişate de Tulai, roşu, să presupunem, este al pesedeului. Rămân galben şi albastru, care ar fi culorile peneleului. Cu alte cuvinte, Tulai ar putea fi perceput drept uselist pe faţă...
Dar, cum spuneam, rândurile de mai sus sunt aşa, ca să "ne râdem"... Pentru ca să "ne plângem", avem o altă veste. Din punct de vedere al coloristicii politice afişate aproape ostentativ, singuri care au politizat Ziua Naţională la Câmpia Turzii sunt cei pe care prietenii îi ştiu ca Puiu şi Ţiţi. Sunt cei doi consilieri PP-DD care s-au prezentat la manifestări şi la depunerea de coroane de flori cu fulare violet, măcar cât să observăm şi noi că Dan Diaconescu este permanent în direct şi peste tot, ca şi cum am avea nevoie de asta. Iar ca să nu rişte ca mesajul cromatic afişat cu fularele să treacă neobservat, Vasile Tot şi Francisc Deak au înghesuit între ei şi un pui de om care purta un fâş violet. S-a-nţeles?

PP-DD

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS