Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Wed, Jun
116 New Articles

Cum să faci o treabă mare peste gardul vecinului

Strofocle
Typography

Câteodată, când ceva nu-ţi mai trebuie, când identifici ceva care, poate, te enervează sau îţi crează un disconfort, cel mai probabil te descotoroseşti de acel ceva.

Specific românului este, cum ştim, dorinţa macabră vizavi de capra vecinului, decât să plângă mama mai bine plânge mă-ta, decât să-mi fie rău mie, mai bine să-ţi fie ţie şi alte asemenea credinţe întru bunătate şi stare de bine... doar că bunătatea proprie şi starea de bine personal.
În acest context, câţiva cetăţeni de bine (binele lor, cum spuneam), cel mai probabil oameni cu drept de vot (că tot suntem în trend) s-au gândit la o variantă prin care să scape de niscaiva zăpadă care-i încurca în viaţa iernatică de zi cu zi.
Aşa că au încărcat zăpada într-o camionetă, au deplasat-o altundeva decât locul în care îi încurca şi s-au decis să o deşarte undeva, acel undeva fiind - la naiba! - aproape la întâmplare, pe malul Arieşului.
Tot ca din întâmplare, am trecut prin zonă cu aparatul foto, motiv pentru care îi şi vedeţi pe cetăţeni în plină acţiune.
Ipotetic, dacă ne-am fi dus înspre ei cu gânduri paşnice, ne-am fi uitat adânc în ochii lor şi am fi încercat, plini de sinceritate, să-i descoasem despre întreprinderea demersului lor cu o întrebare gen "What's up, duck?", cel mai probabil ne-ar fi răspuns, intelectual, cum că "Auzi, bă, deşteptule, în primul rând «ducks come from the trucks», clar?", fără să-şi dea, măcar pentru o secundă, seama că şi ei se aflau tot într-un fel de truck.
Dar, evident, pentru a evita absolut orice posibilitate - chiar imaginată - de-ai face să se aşeze şi mai mult în penibil, am decis să nu facem nimic şi doar să îi fotografiem.
În rest, putem, cel mult, să rămânem cu răspunsuri nerostite la întrebări posibile de tipul "Dacă tot sufereau din pricina înzăpezirii, de ce aruncau zăpada acolo unde şi alţii, ca ei, puteau să simtă un disconfort tot din cauza zăpezii?", adică "De ce n-au aruncat-o, ca semn de protest, în curtea celor care trebuia să le asigure deszăpezirea?", sau, pur şi simplu, "Dacă tot le-a dat cerul o zăpadă pe care nu au vrut-o, de ce n-au refuzat-o, de ce n-au returnat-o, deci de ce nu au aruncat-o înapoi în cer arătând, astfel, cât se poate de clar, că lor nu le trebuie?".
Dar cine să ne răspundă? The ducks that come from the trucks? Puţin probabil...  

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS