Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

01
Fri, Mar
117 New Articles

Colectarea selectivă, aruncată la gunoi

Strofocle
Tools
Typography

Colectarea selectivă este, aşa, un fel de vis frumos, născut din gunoi, aproape ca florile de mucigai. Dacă până acum mulţi erau tentaţi să creadă că deşeurile sunt de vină şi dorinţa lor nemărginită de-a se înghesui unele-n altele indiferent de tipul lor, iată că timpul schimbării a sosit. Cel puţin la nivel de intenţie.

Adică operatorul care furnizează serviciul de salubritate pare să-şi fi dat interesul în sensul colectării selective a deşeurilor, dovadă fiind recipientele – n-am ştiut cum să le zicem şi „dulapuri” nu prea mergea – amplasate în diverse zone ale oraşului. Acum rămâne ca cetăţeanul să îşi facă traba şi să se comporte civilizat şi să aşeze fiecare deşeu acolo unde i-ar fi locul. Credeţi că se poate? Mai greu... La un moment dat, considerându-i de bună credinţă, chiar îţi face impresia că unii cetăţeni se străduiesc din răsputeri să colecteze selectiv, doar că, în faţa containerului se pierd şi – ce să vezi? – gunoiul tot la gunoi ajunge!
În atari situaţii nu-ţi rămâne decât să te întrebi că degeaba au pus ăştia şifonierele alea lângă containere şi degeaba scrie clar pe ele ce fel de deşeuri se pun în fiecare?
Aoleo! Dar dacă cei care duc gunoiul la gunoi nu ştiu să citească?! La asta nu ne-am gândit, chiar dacă ni s-a spus de la televizor că şcoala românească scoate tâmpiţi... Sau oare ar fi mai bine ca fiecare şifonier de-ăsta să fie dotat cu un difuzor la care-ţi cântă Guţă ce şi unde să arunci?

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS