Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

17
Sun, Oct
125 New Articles

Maria Salcă şi Miky Paicu, despre “Tragedian la Jubileu”

Interviu
Tools
Typography

Sâmbătă 28 octombrie, ora 19.00, Teatrul Aureliu Manea Turda, a prezentat spectacolul “Tragedian la Jubileu”. Am stat de vorbă cu doi dintre actorii teatrului care fac parte din distribuția piesei, Maria Salcă si Miky Paicu.

Ce rol aveți în piesă?
Maria Salcă: Nastasia Feodorovna Merciutkina
Miky Paicu: - Sipucin - directorul unei bănci!

Cum v-ați obișnuit cu acest rol?
M.S.: Nu m-am obișnuit cu el. L-am construit cu pași mărunți sub îndrumarea lui Muriel Manea, de la voce, rostire, la mers, atitudine, temperament și scop. Costumul creat de doamna Clara Labacz m-a ajutat foarte mult în acest demers. Incerc să îmi asum acest rol și să îl umplu de viață în fiecare zi.
M.P.:  Obișuit cu traiul printre oameni, mi-a venit la îndemână să intru pe sub pielea oameniilor, deci intratul în pielea personajului mi-a venit ca o mănușă!

Vă definește în vreun fel acest rol sau există ceva din caracterul personajului și în voi?
M.S.: Nu consider că mă definește acest personaj în care am fost distribuită, ba chiar suntem diferite din punct de vedere al aspectului fizic, al vârstei, al temperamentului, al vorbirii și al gândirii. 
M.P.: Ipohondria ar fii unul din punctele comune care mă leagă de pesonajul înterpretat, ținând cont de sensibilitatea, tot mai des întâlnită la bărbați în ziua de astăzi!

Cum este să lucrați cu Muriel Manea?
M.S.: Este o provocare la care am încercat să fac față, având în vedere timpul scurt de repetiții.
M.P.: Având în vederea că aceasta nu e prima colaborare cu regizorul Muriel Manea am crezut că va fii ușor, dar Muriel, prin experiența și talentul ei, reușește să îndrume actorul, fără al robotiza, spre o interpretare cât mai autentică!

Ce doriți să transmiteți publicului cu acest rol?
M.S.: Mesajul îl transmite spectacolul. Cred totuși, în pofida faptului că personajul meu este un antiexemplu, că putem să învățăm de la ea două atribute esențiale ale lumii de azi: perseverența și persuasiunea.
M.P.:  - Ironizând puțin multe situații întâlnite și în ziua de astăzi, deși Cehov a trăit în altă perioadă, totul e încă valabil! Egocentrismul, distanța dintre oameni, sunt doar câteva dintre problemele întâlnite și azi, dar astăzi lumea le consideră ca fiind normalitate, dar nu sunt. Mi-ar plăcea ca oamenii să mai revină puțin la realitate și să își pună câteva întrebări sieși după părăsirea sălii!

Le mulțumim celor doi pentru răspunsurile acordate și le urăm mult succes la reprezentațiile viitoare.

Biroul de presă
Teatrul Aureliu Manea Turda

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS