Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

17
Sun, Oct
125 New Articles

Interviu cu actorii Mihaela Deceanu și Valentin Oncu

Interviu
Tools
Typography

Sâmbătă, 18 noiembrie, ora 19.00 se va rejuca piesa “Tragedian la Jubileu” cu cea de-a doua distribuție propusă de regizorul Muriel Manea. Spectacolul se va juca din nou cu casa închisă.

Am stat de vorbă cu doi dintre actorii ce fac parte din această producție a Teatrului Aureliu Manea Turda, Mihaela Deceanu cea mai longevivă actriță a teatrului turdean, și actorul Valentin Oncu.

  1. Ce rol aveți în piesa „Tragedian la Jubileu”?

Mihaela Deceanu: În piesa mai sus menționată joc rolul Nastasiei Feodorovna Merciutkina.
Valentin Oncu: Rolul pe care îl interpretez în „Tragedian la jubileu” este Hirin, un contabil bătrân și flegmatic.

  1. V-ați obișnuit cu acest rol?

M.D.: De la bun început rolul mi s-a părut extrem de interesant, provocator, obligându-mă să găsesc modalități deosebite de interpretare.
V.O.: Mi se pare greu să te obișnuiești cu un rol, pentru că în momentul în care zici că te-ai obișnuit apare și plictiseala, monotonia care sunt de evitat. Personajul e un organism viu care crește cu fiecare repetiție sau reprezentație și noi,ca actori, avem datoria de a ne recrea, reinventa întotdeauna.

  1.  Vă definește în vreun fel sau există ceva din caracterul personajului și în voi?

M.D.: Da, regăsesc în personajul Merciutkinăi o parte din  perseverența mea! 
V.O.: Cred că unul dintre punctele comune pe care le am cu personajul ar fi dorința de liniște când se focusează pe o anumită sarcină.

  1. Cum este să lucrați cu Muriel Manea?

M.D.: Muriel Manea este unul dintre puținii regizori care știu să respecte efortul actorului; Muriel este capabilă să-i înțeleagă actorului momentele mai puțin bune în repetiții și în egală măsură găsește modalități de stimulare creativă ale acestuia. Este extrem de talentată nu numai ca regizor, dar și ca actor; cu o ușurință fantastică îți demonstrează prin interpretare și atitudine ce  anume vrea de la un personaj;  face acest lucru cu atâta naturalețe și prietenie încât nimic nu pare forțat în relația cu actorii interpreți. Este solară, pozitivă,  este   o bucurie să fii în distribuția ei!
V.O.: Pentru mine e o plăcere fiecare repetiție și întâlnire cu regizorul și omul Muriel Manea, pentru că mă forțează să îmi ating limitele și să merg dincolo de zona mea de confort. Împreună explorăm un univers pe care puțini regizori îndrăznesc să-l exploateze.

  1. Ce vreti sa transmiteti publicului cu acest rol?

M.D. Tare mult aș dori ca publicul să înțeleagă și din acest spectacol că lumea este frumoasă prin diversitatea ei, că oamenii indiferent de epocă, țară, sau stare socială sunt ”speciali”, chiar dacă au același metehne, aceleași ambiții, același bucurii și tristeți, aceleași vicii și virtuți diferența făcând-o ochiul care observă.
V.O.: Hirin vrea să evidențieze că în fiecare dintre noi e o linie subțire între liniște, cotidian și haos.

Mulțumim actorilor pentru interviu și așteptăm să-i vedem pe scenă, sâmbătă 18 nov, ora 19.00.

Biroul de presă
Teatrul Aureliu Manea Turda

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS