Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

18
Thu, Apr
113 New Articles

EXCLUSIV! Interviu cu Mihai Mocanu, despre decizia de excludere a primarului Cristian Matei din PSD Turda

Interviu
Tools
Typography

În cursul acestei seri - 22 noiembrie 2019 - Biroul Politic Local interimar al PSD Turda a decis, în şedinţă, excluderea din calitatea de membru al filialei turdene a Partidului Social Democrat a primarului turdean Cristian Matei.

Aşa cum apare confirmat inclusiv pe pagina de facebook a PSD Cluj, în şedinţa BPL interimar al PSD Turda decizia a fost luată cu unanimitate de voturi a celor prezenţi în şedinţă.

Pentru a afla mai multe detalii în acest sens am stat de vorbă cu Mihai Mocanu, secretar executiv al organizaţiei judeţene a PSD, cel care, momentan, asigură interimatul funcţiei de preşedinte al PSD Turda.

Ce detalii puteţi să ne oferiţi referitor la întâlnirea de azi având în vedere că s-au luat nişte decizii?

Azi a fost prima întâlnire a Biroului Politic interimar al PSD constituit la Turda.

Şi acest Birou când s-a constituit?

Biroul a fost aprobat ieri în şedinţa Biroului Judeţean şi azi a fost prima lui şedinţă (n.r.: a biroului).

Şi ce decizii s-au luat în şedinţă?

Una din deciziile importante pe care şi dorim să o comunicăm public este excluderea domnului primar Matei dintre membrii PSD.

Decizia s-a luat de biroul de la Turda...

...Da, aşa cere statutul...

...Dar a mai fost o decizie luată la un moment dat la nivel judeţean...

Aceea a fost o decizie legată de dizolvarea organizaţiei şi revocarea dânsului din poziţia de preşedinte al organizaţiei, dar nu a fost vorba de excludere.

Decizia de excludere îl vizează doar pe Cristian Matei sau au mai fost şi alţi membri excluşi?

Deocamdată se referă doar la domnul Matei. În viitor vom lua în discuţie şi alţi membri în funcţie de activitatea pe care au avut-o şi la nivelul filialei locale a PSD Turda.

Sunt vizaţi şi consilieri locali actuali ai PSD?

N-aş putea să spun acest lucru... În momentul de faţă ne propunem să facem o analiză a muncii filialei, în sine, în cele două campanii care au trecut - inclusiv votul din turul I, turul II - şi, împreună cu biroul, vom face propuneri de sancţiuni sau de premieri... vom vedea...

Dumneavoastră consideraţi că procentele obţinute la Turda în turul I - şi vom vedea şi în turul II - sunt strict legate de activitatea organizaţiei de la Turda din timpul campaniei?

Eu zic că având în vedere că pentru turul I s-a făcut campanie, propriu-zis, o zi în Turda din partea PSD, rezultatul este campania naţională a PSD-ului aşa cum a fost percepută ea la nivel de Turda; deci fără nicio implicare a primarului şi a structurii existente în momentul respectiv.

Există un document prin care să fie prezentată public hotărârea de excludere a primarului Matei din PSD Turda?

Va fi redactat. Noi acum, de 30 de minute am terminat şedinţa de Birou Politic Local. Colegii de la juridic o să redacteze în seara aceasta sau mâine dimineaţă... Oricum mai este o procedură de trecut - validarea de către Biroul Politic Judeţean - dar e doar o chestiune tehnică, formală.

La momentul apariţiei documentului privind dizolvarea organizaţiei, ulterior în spaţiul public apăruseră informaţii potrivit cărora primarul Cristian Matei ar intenţiona să atace acea hotărâre în instanţă...

Pot să vă spun exact cum s-a întâmplat tot?
Deci noi am avut o hotărâre de birou, birou constituit în ziua în acre doamna Burciu şi-a anunţat intenţia de a vota actualul guvern. În acea zi s-a luat decizia dizolvării filialei şi demiterea domnului Matei din poziţia de preşedinte.
A doua zi, tot noi, la rugămintea filialei de la Bucureşti - care începuse nişte demersuri şi negocieri inclusiv cu doamna Burciu - am revenit asupra deciziei, pe care revocat-o, cu menţiunea că în cazul în care - lunea, când urma să fie votul final - doamna Burciu va fi prezentăî în sală şi va vota, vom reveni şi vom dizolva filiala şi vom exclude pe cine va fi de exclus.

Şi decizia de dizolvare a filialei este prezentă într-un document care poate fi găsit, ştiu eu, pe site-ul partidului?

Dacă vreţi pot să vi-l furnizez. Dar de obicei acestea sunt documente interne şi nu se publică pentru că nu e corect, în general. În perioada aceasta noi am publicat tocmai pentru a elimina orice dubii.

Păi tocmai despre asta este vorba, pentru că opinia publică, până nu vede, zice că nu-i adevărat.

Da, ştim. Tocmai de aceea o să publicăm pe pagina de facebook a PSD Cluj aceste documente.

Decizia de excludere i se va comunica şi domnului Matei?

Da, cum i s-a comunicat şi decizia de dizolvare şi toate celelalte decizii care au mai fost luate de-a lungul timpului vis-a-vis de tot ce înseamnă filiala PSD Turda, bineînţeles că i se va comunica. Dar să ştiţi că domnul Matei a fost inclusiv invitat la această şedinţă de birou şi nu a venit. A primit mesajul, l-a citit, a fost invitat şi prin e-mail şi prin mesaj pe WhatsApp.

Am înţeles că şedinţa a avut loc la Cluj...

Da.

Puteţi să îmi spuneţi de ce?

Perntru că, prin bunăvoinţa domnului Matei, nu ne-a fost predată o cheie de la sediu, mai mult, am citit pe sediul PSD Turda că este o clădire retrocedată, deci se pare că PSD Turda nu mai are niciun sediu, iar noi am identificat un alt spaţiu, dar n-am apucat să-l pregătim pentru a putea să desfăşurăm o activitate în el acum. Avem închiriat un alt spaţiu, dar este în curs de amenajare. Când va fi gata vom face o inaugurare unde vom invita toată presa.

Apropo de ce discutam referitor la decizia de dizolvare, va aşteptaţi ca decizia de azi a Biroului Local să fie atacată în instanţă?

Este democraţie. Domnul Matei şi toţi cei care vor să conteste ceva, au posibilitatea să conteste unde consideră dânşii că este corect şi statutar.

Pe de altă parte, puteţi avansa un termen când vor avea loc alegeri la PSD Turda?

Noi ne dorim cât de repede, dar deocamdată trebuie să facem un audit de filială pentru că problemele la Turda sunt mult mai grave decât par în momentul acesta întrucât noi făcând un audit fiscal la nivelul judeţului am descoperit că nu avem documente de la Turda din spate şi nici nu ne sunt predate, mai mult, între membrii filialei aflăm că sutn cotizaţiile plătite la zi, dar la sediu la judeţ nu sunt depuse. În consecinţă, s-ar putea să fie lucruri mult mai grave asupra cărora nu ma pot pronunţa în momentul ăsta, numai când voi avea un document final.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS