Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

18
Thu, Apr

Poliţia, cu ochii pe infractorii rutieri

Aiţilop
Tools
Typography

La data de 9 martie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Cluj au organizat o acțiune cu efective mărite cu scopul reducerii riscului rutier în rândul participanților la trafic și combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

La acestă acțiune au participat 59 de polițiștii rutieri și de ordine publică din cadrul Polițiilor municipiilor Cluj-Napoca, Turda, Câmpia Turzii și Dej și Poliției orașului Huedin, dar și polițiști rutieri din cadrul Biroului Drumuri Național Europene.

Ca urmare a constatării unor abateri ale normelor rutiere în vigoare, au fost aplicate 226 de sancțiuni contravenționale conform OUG 195/2002R.  

Testările cu aparatul etilotest, au condus la depistarea a 4 conducători auto care se deplasau pe drumul public, deși se aflau sub influența băuturilor alcoolice.

Aceștia au fost sancționați contravențional, totodată fiind aplicată măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

Pentru alte abateri ale normelor rutiere, precum depășirea vitezei legale, efectuarea unor depășiri neregulamentare sau nerespectarea culorii roșii a semaforului, polițișii au reținut alte 11 permise de conducere.

Totodată, În jurul orei 17.20, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dej au depistat un bărbat de 45 de ani, din comuna Cuzdrioara, care se deplasa cu un autoturism pe DC 10, în localitatea Mănășturel, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Testarea cu aparatul etilotest a bărbatului a indicat o concentrație de peste 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice.

În cauză sunt efectuate cercetări privind săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

De asemenea, în jurul orei 18.55, polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Huedin au depistat un bărbat în vâsrtă de 41 de ani, din orașul Huedin, în timp ce se deplasa cu un autoturism pe strada Băii, sub influența substanțelor interzise, aspect rezultat ca urmare a testării cu aparatul drug test.

În baza celor constatate, conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice pentru stabilirea tipului de substanțe psihoactive consumate.

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS