Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

22
Wed, Sep

Acţiuni ale Poliţiei în Câmpia Turzii şi Turda

Aiţilop
Tools
Typography

În perioada 17-19 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpia Turzii, alături de cei ai Secției 4 Rurală, jandarmi și  polițiști locali, au desfășurat activități în scopul verificării respectării prevederilor impuse pentru prevenirea și combaterii efectelor pandemice.

Au fost verificate locurile aglomerate, societățile comerciale,  mijloacele de transport persoane și diferite obiective de interes.

De asemenea, efectivele care au acționat în sistem integrat au derulat acțiuni punctuale în vederea asigurării unui climat optim de ordine și siguranță publică și prevenirii oricăror fapte antisociale.

Pentru descurajarea indisciplinei rutiere și impunerea respectării normelor de circulație pe drumurile publice, polițiștii rutieri au fost prezenți pe raza de competență.

În urma activității efectuate, pentru neregulile descoperite au fost aplicate 49 de  sancțiuni contravenționale, 35 dintre acestea pentru abateri de la prevederile legislației rutiere.

La aceeași dată, în jurul orei 18.45, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Câmpia Turzii au depistat un tânăr în vârstă de 26 de ani, din comuna Ceanu Mare, în timp ce se deplasa cu un autoturism pe DJ150, în interiorul aceleiași localități, deși nu deținea dreptul de a conduce autovehicule.

Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de peste 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Sunt efectuate cercetări privind comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În perioada 16-18 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Turda, împreună cu cei ai Secției 9 Poliţie Rurală Turda, cu sprijinul jandarmilor și a polițiștilor locali au acționat atât pe raza municipiului, cât și a comunelor arondate, cu scopul verificării respectării normelor de protecție în contextul pandemiei de coronavirus, menținerii unui climat de ordine și siguranță publică și prevenirii riscului rutier.

În cadrul acțiunii, au fost legitimate peste 120 de persoane și au fost verificate 97 de autoturisme și mijloace de transport persoane.

Totodată, forțele implicate au verificat respectarea normelor și a programului de funcționare de către operatorii economici.

Neregulile constatate au impus aplicarea unui număr de 40 de sancțiuni contravenționale.

Astfel, pentru nerespectarea Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, au fost aplicate 25 de sancțiuni, iar pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale conform Legii 61/1991R.

De asemenea, polițiștii rutieri au constatat un număr de 10 abateri ale normelor rutiere, fiind retras un certificat de înmatriculare.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS