Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

25
Thu, Apr

Acţiune a poliţiştilor Brigăzii Autostrăzi pentru verificarea transportului de persoane

Aiţilop
Tools
Typography

Poliţiştii Brigăzii Autostrăzi au acţionat pe tronsonul A3 Turda-Borș, pentru reducerea evenimentelor rutiere produse, în special, pe fondul nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane sau de marfă.

Peste 100 de testări cu aparatul etilotest au fost efectuate pentru depistarea și luarea măsurilor legale față de acei conducători auto iresponsabili în raport cu siguranța proprie sau a celorlalți participanți la trafic.

La data de 22 august a.c., în intervalul 06.00-09.00, respectiv 15.00-18.00 au fost controlate de către polițiști 98 de autovehicule destinate transportului de marfă și 10 autovehicule destinate transportului de persoane, verificările vizând documentele necesare efectuării transportului public de persoane, respectarea traseului și a graficului de circulație, cu opririle aferente sau a capacității maxime de încărcare a autovehiculelor de transport persoane.

De asemenea, pentru combaterea fenomenului infracțional privind consumul băuturilor alcoolice de către conducătorii auto și depistarea situațiilor de acest fel, polițiștii au efectuat peste 100 de testări de testări cu aparatele etilotest.

Au fost sancţionaţi 47 de conducători de astfel de vehicule, două dintre sancțiunile contravenționale fiind aplicate pentru consumul băuturilor alcoolice (limita contravenție), iar din totalul măsurilor legale nu puține au fost pentru nerespectarea timpilor de odihnă, ceea ce reprezintă o gravă încălcare a prederilor legale, prin aceasta crescând riscul producerii de accidente rutiere.

Recomandări pentru circulația pe autostrăzi

  • Nu opriți și nici nu circulați nejustificat pe banda de urgență!
  • Respectați limitele de viteză stabilite de lege!
  • Păstrați distanţa corespunzătoare în mers, față de vehiculele care circulă în față!
  • Utilizați sistemul de lumini pentru avarie în situația închiderii unei coloane aflate în staționare sau în mișcare cu viteză redusă, pentru atenționarea celor care se apropie!
  • Folosiți luminile de întâlnire!
  • Utilizați centurile de siguranță și dispozitivele de retenţie pentru copii!
BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS