Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

29
Mon, Apr
105 New Articles

Amintiri din anii pandemiei (Sidonia-Maria Buza-Bubău)

Sidonia-Maria Buza-Bubău - Menţiune

Agora
Tools
Typography

(Text care a obţinut Menţiune - secţiunea gimnaziu - la ediţia a XVI-a a concursului naţional de eseuri organizat de Biblioteca “Teodor Murăşanu” Turda în parteneriat cu Şcoala Gimnazială “Teodor Murăşanu”)

În primăvara anului 2020 tot globul pământesc a intrat în carantină datorită virusului Covid-19.A fost o schimbare imensă pentru noi toți.

Eram obișnuiți să facem petreceri,să ne vizităm și multe alte lucruri interesante,iar peste noapte totul s-a schimbat.Din păcate multe familii au suferit pierderi și omenești dar,și materiale.

Datorită ei am petrecut mai mult timp împreună cu familia găsindu-ne diferite activități pentru a ne ocupa timpul.Cel mai mult timp l-am petrecut jucându-mă cu surioara mea mai mică.În acea perioadă lucrurile simple și plictisitoare mi se păreau cele mai interesante. Nu cred că aș mai avea răbdarea necesară pentru a face un puzzle de 1000 de piese dar, atunci eram în stare.Datorită pandemiei am descoperit plăcerea de a găti .Gătitul pentru mine înseamnă o metodă de relaxare .Presupun ca majoritatea oamenilor au descoperit noi pasiuni .

Nu eram foarte atrasă și acomodată cu mediul online și internetul dar,datorită virusului am fost nevoită să practic școală de acasă stând in fața calculatorului.Toate acestea au fost niște schimbări radicale în viața mea și în a multor copii .

Chiar dacă a fost o perioadă grea, toți oamenii ne-am adaptat condițiilor.Și în momentul de față acest virus face victime pe tot globul .Viața nu va mai fi cum a fost.A fost o schimbare pentru noi toți de la cei mici la cei mari, iar prioritățile au devenit altele.Lucrurile mărunte au devenit mărețe și socializarea a trecut în mediul online.

Pe lângă toate aspectele negative(distanțarea socială,școala online,purtarea măștii de protecție), pandemia ne-a învățat sa fim mai responsabili,mai atenți la regulile de igiena și mai precauți cu persoanele vulnerabile. Sacrificiile tuturor incep să amelioreze situația la nivel mondial apariția vaccinurilor,vaccinarea în masă,respectarea tuturor măsurilor impuse de autorități ne dă speranța că totul va reveni la normal.

Noi copiii nu suntem atât de expuși acestei boli, dar ar trebui să ne gândim la persoanele dragi nouă.Tot ce avem de făcut este sa sperăm că va trece totul și vor reveni vremurile bune.Viața trebuie să își urmeze cursul și în pofida faptului că viața oamenilor a trecut printr-o serie de modificări, vegetația de pe întreaga planetă a primit o bine meritată gură de oxigen.

Sidonia-Maria Buza-Bubău
clasa a VII-a A Școala Gimnazială Nr. 1 Luduș

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS