Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

20
Sat, Apr
107 New Articles

Evidenta populatiei cu inghesuiala se tine

Agora
Tools
Typography

Întocmirea actelor de identitate devine, la Turda, sportul extrem din ce în ce mai preferat pentru din ce în ce mai mulţi turdeni.

Poate vă îndrebaţi de ce...
Păi e de ajuns să mergi o singură dată şi nu te mai poţi desprinde. Adică nu mai poţi ieşi din înghesuială, dar cam tot aia e...
Primul pas ca să poţi practica acest sport extrem este să te înscrii. Aceasta e, de fapt, prima probă a competiţiei, deoarece cu înscrierea începe sportul extrem.
Pentru a te înscrie ai nevoie de o cerere. Ca să faci rost de ea, trebuie să te milogeşti de un funcţionar să îţi dea o hârtie pe care o completezi. E cererea care îţi asigură primul loc în înghesuială. Doar că funcţionarul e dincolo de o uşă până la care este puhoi de lume care n-are altceva mai bun de făcut decât să stea la coadă pentru a se încadra în programul cam restrictiv impus de Evidenţa Populaţiei populaíei evidenţiate.
Dacă ai norocul să se dechidă uşa poţi striga după o cerere. Dacă ai norocul să te audă cineva, poţi avea norocul să şi primeşti o cerere. E drept, poate trebuie să te înghesui puţin printre cei care deja aşteaptă la coada stufoasă cu documentele completate în mâini, dar nimic nu se compară cu frecuşul de la Evidenţa Populaţiei.
Cererea, în sine, nu e una oarecare ci una la fel de stufoasă ca şi coada. În plus, e o copie xerox la a enşpea mână atât de fidelă încât abia descifrezi ce ţi se cere să completezi, mai ales dacă eşti o persoană mai în vârstă şi vederea poate că nu mai e cea care a fost în tinereţe. Dar ce contează cetăţeanul când birocraţia se poate scărpina pe burtă de bine ce-i e?
Răbdarea, însă, te aduce în postura de a fi un element din coada ce umple holul îngust ce se termină în magica uşă cu oglindă. Spaţiul e închis. Şi fără aerisire. Dar ce contează? Oamenii e mulţi şi proşti iar statul la coadă e ceva la ordinea zilei. Dar o zi cu program. Scurt.
Partea bună, însă, este că nu ai cum să te înţepi la picioare. Asta pentru că pe jos nu sunt ace. Oricât ai încerca să arunci un ac peste mulţime, acesta nu are cum să ajungă pe podea pentru că cetăţenii dau dovadă de un spirit civic ieşit din comun aşa încât se lasă împinşi de nevoie unul în altul pentru că programul e scurt şi ce ne facem dacă am stat degeaba?
Apropo, mai vrea cineva o cerere? Degeaba, pentru că uşa e închisă. Iar cereri nu sunt la dispoziţia publicului care le-ar putea lua şi completa fără să creeze valuri în coada stufoasă înghesuită în hol. Cererea trebuie primită din mâna funcţionarului care, ca în bancul cu scoţienii, nu trebuie apelat, că iese el din când în când... când mai dă drumul la un val de cetăţeni să intre spre birouri...
Imaginea e cu atât mai frumoasă cu cât - privind oamenii care stau şi aşteaptă, dezonoraţi de sistem - îţi închipui că fiecare are deasupra capului o bulă în care scrie: "Ştii cine sunt eu? Eu sunt cetăţean european şi am drepturi"... Ai pe dracu ghem, aia ai!... În primul rând, nu eşti cetăţean european, ci cetăţean român, în al doilea rând nu eşti doar turdean, ci un turdean care are nevoie de serviciile prestate populaţiei de Evidenţa Populaţiei şi, în al treile rând, nu ai drepturi, ci obligaţii. Prima e obligaţia de a sta ca oaia în turmă până când ciobanul de statul român te împinge în altă direcţie. Şi ciobanul e cel căruia tu, prin taxele şi impozitele pe care le plăteşti, îi asiguri supravieţuirea, existenţa. Şi ce îţi dă statul în schimb? Te umileşte ca ultimul cioban (măcar de-ar fi ultimul, am mai răsufla şi noi uşuraţi!).
Aşadar, dacă aveţi probleme la Evidenţa Populaţiei la Turda, sfatul ar fi să vă puneţi mâncare în traistă pentru că nu scăpaţi degrabă (statul vă place şi vă ţine cât mai mult)...
Şi, oricum, pentru cei care sunt pasionaţi de sporturi extreme şi nu doresc nici în ruptul capului să rateze înghesuiala de la Evidenţa Populaţiei, iată programul după care se împing oile-n strungă:

Luni
08.30 - 10.30 - eliberări de acte
11.00 - 15.00 - preluări de acte
Marţi
08.30 - 12.30 - preluări de acte
13.00 - 15.00 - eliberări de acte
15.30 - 18.30 - preluări şi eliberări de acte
Miercuri
08.30 - 10.30 - eliberări de acte
11.00 - 15.00 - preluări de acte
Joi
08.30 - 12.30 - preluări de acte
13.00 - 15.00 - eliberări de acte
Vineri
08.30 - 12.30 - eliberări de acte

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS