Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

25
Thu, Apr
112 New Articles

Cine sunt perdantii PD-L Turda

Agora
Tools
Typography

Alegerile care au avut loc ieri la Turda în cadrul organizaţiei municipale a PD-L nu au arătat doar câştigători, ci şi perdanţi. Şi pentru că şi perdanţii merită meţionaţi, haideţi să nu-i ocolim!

Spre exemplu, pentru postul de vicepreşedinte al organizaţiei turdene au fost 8 locuri şi zece candidaţi. Evident, doi n-au obţinut funcţii de vicepreşedinte al PD-L Turda. cine sunt cei doi?
Pe penultimul loc, cu doar 127 de voturi din 188 exprimate (adică 67,55%) se află nimeni altcineva decât Daniela Florea. Se pare că în ochii pedeliştilor turdeni n-a contat faptul că Daniela florea a fost viceprimar al Turzii după plecarea lui Sorin Săveanu din respectiva funcţie, n-a contat că Daniela Florea este la al doilea mandat de consilier local. Cumva, s-ar putea spune că pe Daniela Florea n-a ajutat-o nici faptul că îi cerea explicaţii lui robert Cojan când acesta prezenta raportul de activitate al CA al Salinei turda, n-a ajutat-o nici faptul că a intrat într-o uşoară polemică în Consiliul Local cu uselistul Cristian Felezeu, la fel cum n-a ajutat-o nici faptul că le-a spus medicilor în faţă că nu are cum să le răspundă pe loc solicitărilor şi nici că aceloraşi medici le-a spus că ideea cu locuinţe de serviciu pentru medici ar putea fi bună şi chiar - de ce nu? - realizabilă. cum ar veni, pe Daniela Florea n-a ajutat-o activitatea publică, ceea ce este cumva normal pentru că era vorba de o organizaţie de partid şi în partid contează ce faci în partid. Numai că din cei 188 de colegi de partid care au votat, 61 nu au dorit ca Daniela Florea să fie vicepreşedinte al PD-L Turda, numărul de voturi lipsă fiind suficiente pentru a nu-i oferi un loc eligibil, asta ca să nu mai luăm în calcul că i-ar mai fi trebuit 20 de voturi ca să-l depăşească pe ultimul clasat, iar 20 (voturi necesare) din 61 (câţi n-au dorit), este cam aproape 33%...
Un alt perdant al funcţiei de vicepreşedinte PD-L Turda este Jean Oprea. Jean Oprea a fost consilier local PD-L în perioada 2008-2012. Privind mai mult peste ochelarii aşezaţi mai mereu spre vârful nasului, Jean Oprea se percepea pe sine ca fiind un consilier activ care, în lipsă de activitate, de exemplu, a atras atenţia "în privat" unui jurnalist care a intrat la şedinţă în timp ce în boxe se auzea imnul României. Părând un pedelist convins, Jean Oprea a candidat la localele din 2012 taman pe listele UNPR, partid despre care pedeliştii susţineau că n-are nicio legătură cu ei. Doar că UNPR n-a avut şansa la vreun loc în forul deliberativ local...
Iată-l acum pe Jean Oprea înapooi în PD-L turda, candidând şi pierzând, pe ultimul loc, cu cele mai puţine voturi obţinute pentru funcţia la care a candidat: 117 voturi din totalul de 188 exprimate (adică 62,23%) sau, altfel spus, din cei 188 de votanţi 71 nu au dorit ca Jean Oprea să fie vicepreşedinte al PD-L Turda.
Interesant este că mai preferaţi decât Daniela florea şi Jean Oprea au fost, de exemplu, Alexandru Faur (fost consilier local în perioada 2008-2012), Sorin Bichiş (mai proaspăt în PD-L dar deja consilier local), Andreea Morar (actual consilier judeţean dar cu ştate vechi încă din organizaţia de tineret), Elena Băginean (proaspăt consilier local), Sever Cucu şi Florin Bugnar (amatori şi practicanţi de arte marţiale), Remus Miron (fost consilier local în perioada 2008-2012) şi Lucian Cordiş, actual pedelist după ce, împreună cu regretatul Vasile Miclăuş erau lideri ai PUNR şli care, la momentul la care Vasile Miclăuş a virat spre PD-L, Cordiş a virat spre PSD cu care pare să nu se fi înţeles până la urmă, acum fiind, deci, pedelist. toţi cei amintiţi au fost, deci, preferaţi în defavoarea Danielei florea şi a lui Jean Oprea.
În zona tineret, primul perdant a fost Tudor Bunea care, candidând la funcţia de preşedinte al organizaţiei de tineret a pierdut destul de grav în faţa contracandidatului său. Cu 34 de voturi faţă de 73 obţinute de contracandidat, Tudor Bunea nu a obţinut nici jumătate (mai exact 46,58%) din voturile celui care a devenit preşedinte la tineret şi care este Paul Căţănaş, un tânăr relativ proaspăt în organizaţie care, pe o poziţie bună pe listele de la locale, s-a trezit, iată, consilier local şi, mai nou, preşedinte al tineretului PD-L din Turda.
Pentru că pentru cele 7 funcţii de vicepreşedinte la tineret au candidat 11 persoane, 4 sunt, deci, perdanţi. Cei patru perdanţi sunt Radu Chicinaş, Răzvan Grec, Adonis Hurubean şi Horaţiu Rad.
Ba chiar despre Horaţiu Rad am putea spune că este cel mai mare perdant de la tineret pentru că horaţiu Rad nu apierdut doar şansa de a ocupa o funcţie de vicepreşedinte la tineret, ci a pierdut şi în faţa lui Dinu Luca împreună cu care a candidat pentru funcţia de secretar general al OTPD-L Turda.
Nu în ultimul rând, şase perdanţi au fost şi în cazul candidaturilor pentru cele 7 funcţii de secretar executiv al organizaţiei de tineret. Cei 6 care au fost cel mai puţin pe placul votanţilor care aveau de ales secretarii executivi sunt Laura Biro, Vlad Bodea, Călin Borza, Andrei Căprar, Alin Răzvan Cucu şi Cosmin Turcu.
Dacă e să forţăm puţin nota de dragul cifrelor, chiar am putea spune că inclusiv primarul Tudor Ştefănie a fost un perdant. Da, ştim, a obţinut 185 de voturi din 188. Dar trei voturi au fost, am înţeles, abţineri. Aşadar trei votanţi... Tudor Ştefănie a candidat singur pentru funcţia de preşedinte al PD-L Turda. Pentru că nu a obţinut toate voturile, în faţa celor care nu au acordat votul lor se poate spune că Tudor Ştefănie este un perdant. În rest, în ansamblu, este un câştigător... Dar ţinând cont de cele trei voturi, preşedintele ales al PD-L Turda va trebui să demonstreze, în interiorul partidului cel puţin, că cei trei s-au înşelat când s-au abţinut.
Şi ca să vorbim şi de câştigători, cel puţin din ce spun cifrele, câştigătorul absolut în cadrul alegerilor de la PD-L Turda este nimeni altcineva decât Nicolina Miron cea care, candidând pentru funcţia de trezorier, a obţinut 188 de voturi din 188 exprimate.

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS