Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

25
Thu, Apr
112 New Articles

Lasati copiii sa vina la mine... la partid... | GALERIE FOTO

Agora
Tools
Typography

Prezenţa copiilor în zona politicului este mai mult sau mai puţin observată, mai mult sau mai puţin discutată, mai mult sau mai puţin inspirată, mai mult sau mai puţin condamnată.

Cel puţin e cert că ea se întâmplă. că e de nevoie, că e de imagine, ea se întâmplă.
Nişte exemple mai aproape de noi au fost cele două momente ale depunerii de coroane de flori cu ocazia festivităţilor care să marcheze data de 9 mai. Şi s-au întâmplat atât la Turda, cât mai ales la Câmpia Turzii.
Pentru cei care n-au înţeles până acum spunem din nou: înţelegem că sunt situaţii în care nu ai cine să-ţi la şi pruncul!
Pentru ceilalţi, care au înţeles, lucrurile sunt foarte simple: hai să sărim cu copiii înainte, că imaginea e imagine şi ea trebuie spălată şi unsă cu inocenţa de copil. Hai, aşadar, să ne afişăm cu copiii, să arătăm cât suntem noi de pudici, inocenţi şi de curaţi şi cum ştim să profităm de prezenţa celor mici când ne împingem partidul la înaintare, mai ales că cei mici sunt aşa de mici încât nu au capacitate de decizie şi posibilitatea de a alege. Lasă că alegem noi pentru ei şi ei sunt un vehicul tocmai bun cu care să ne prezentăm calumea să ne vadă, să ne aprecieze, să ne placă, poate, pentru grija pe care o arătăm noi pentru viitor!
Hai să implicăm copiii politic înainte ca ei să poată să decidă pentru ei înşişi! Bun, acuma ştim că într-unul din cazurile de la Câmpia Turzii - cel în care UDMR s-a prezentat cu un kicsi (gyermek, baba etc.) - s-ar putea să nu fie vorba de implicarea copilului într-o acţiune de partid pentru că unii consideră că UDMR nu e un partid politic ci doar o uniune constituită pe criterii etnice care are pretenţii de partid politic şi care mai are şi ţâfna de a pune pretenţii ameninţând că sare dintr-o barcă în alta şi schimbă majorităţi politice ţinând în şah administraţii locale sau chiar naţionale. Şi îi putem înţelege pe cei care gândesc aşa cu atât mai mult cu cât sunt inclusiv etnici maghiar care dezavuează unele acţiuni ale UDMR.
Dar hai să nu ne îndepărtăm, că aici nu e vorba de pretenţiile de partid politic ale UDMR, ci de pretenţiile de a afişa, în general, (inclusiv politic, iată!) minori.
Partea proastă este că afişarea ostentativă a copiilor nu are întotdeauna conotaţii din cele mai fericite, efectul scontat fiind, uneori, taman pe dos. Tocmai de aceea, alături de imaginile de la cele două evenimente menţionate (de la Turda şi Câmpia Turzii), am mai pus nişte imagini aşa, ca simbol al ideii că afişarea cu copii poate avea uneori picioare scurte şi efecte ridicole, fără intenţia asocierii, dar cât să vedem până unde se poate ajunge în aşa-zisa nevoie de "like"-uri, simbolic vorbind...
În rest, numai bine!

{gallery}2014/140509copii{/gallery}

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS