Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

25
Thu, Apr
112 New Articles

Cum inteleg unii politisti locali turdeni sa execute excesul de zel | FOTO

Agora
Tools
Typography

Dacă e să ne aducem aminte de vremuri demult apuse - cum ar fi prima din cele trei zile în care Turda s-a îmbrăcat în straie de sărbătoare - din perspectiva unor imagini, starea de lucruri nu cadrează cu pretenţiile unei civilizaţii care se doreşte europeană. Zicem noi...

Unul din aspectele care nu putea trece neobservat în ziua de vineri, 28 august, a fost trecerea alaiului de oficialităţi prin întreg centrul istoric al municipiului înţesat de mirosuri, oale şi comercianţi cu de toate, ca la orice bâlci modern din zilele noastre.

Se pare că unul din obiectivele "organelor de securitate" era să facă trecerea convoiului cât mai lină prin puzderia de lume adunată ca la urs "să să distrează şi ei".

Iar pentru ca trecerea alaiului de oficialităţi în frunte cu primarul Tudor Ştefănie să fie cât mai fluentă, Poliţia Locală s-a mobilizat de-o aşa manieră încât să evite orice incidente periculoase precum staţionarea neregulamentară în faţa mai marilor îmbrăcaţi cu haine scumpe şi cu panglici tricolore care care râdeau la mulţime de parcă suntem în an pre-electoral.

Aşadar, pe principiul "Dă-te, mă copile, de-aicea.. Du-te, şi tu, mai încolo, mai pe margine, n-auzi?..." lucrători ai Poliţiei Locale Turda mai luau câte un copil de-o aripă şi îl dădeau la o parte atât cât preacinstitele feţe care soseau în alaiul (însoţit până şi de aplaudaci) să nu fie cumva tulburate de prezenţe naive care cine ştie ce-ar fi putut face.






Alaiul a ajuns cu bine la statuia lui Avram Iancu unde primarul - împreună cu soţia şi fiica în proximitate - s-a fotografiat cu invitaţii şi, după un scurt moment folcloric desfăşurat pe scena evenimentului, lumea a pornit spre Colegiul Naţional "Mihai Viteazul", unde tocmai trebuia tăiată panglica la ediţia din 2015 a "Expo Flora".

Înainte de momentul cu "pamblica", din nou lucrători ai Poliţiei Locale Turda şi-au făcut simţită prezenţa.

La trecerea de pietoni din apropierea instituţiei de învăţământ, de pe strada G. Bariţiu, lucrători ai poliţiei locale Turda aproape au "placat" un pensionar care se afla în zonă. Fotografiile nu sunt neapărat cele mai sugestive (ne aflam şi destul de departe de incident), însă din câte se poate înţelege, domnul în vârstă dorea să traverseze însă, înainte de asta, s-ar fi apropiat de primarul Tudor Ştefănie (în continuare însoţit de soţie şi fiică), cel mai probabil pentru a-i adresa câteva cuvinte. Cert este că lucrătorii poliţiei Locale Turda s-au autosesizat imediat şi au intervenit, însă momentul "intervenţiei" a fost foarte scurt, fiind dezamorsat, cel mai probabil, de primar care, până la urmă, l-a ascultat pe cetăţean şi ceea ce acesta avea de spus, situaţia părând, până la urmă, a nu fi una periculoasă.






Cert este că ceva gălăgie şi ceva agitaţie s-a întâmplat în cele câteva secunde ale intervenţiei, la fel cum certă a fost şi intervenţia poliţiştilor locali.

Pentru lămurirea concretă a situaţiei, cel mai bine ar fi să ofere informaţii cei implicaţi în mod direct, fie că e vorba de cei doi poliţişti locali, fie chiar de primarul Tudor Ştefănie.

La fel de cert este însă şi că atunci când am trecut pe lângă locul incidentului, domnul în vârstă, abia scăpat din eveniment, se adresa - cu o voce mai zgomotoasă decât vorbitul în mod normal - cui voia să îl audă întrebând, parcă, în eter: "No, aţi văzut? Aţi filmat, dom'le?..." la care răspunsul nostru scurt a fost doar "am pozat".

Din punctul nostru de vedere sunt doar două situaţii posibile: fie poliţiştii locali au acţionat din proprie iniţiativă, fie în baza unor ordine, mai degrabă a unor dispoziţii, considerăm noi, verbale (pentru că dacă sunt dispoziţii scrise ne-ar face plăcere să le vedem şi noi).

Sincer, înclinăm pentru a doua variantă - dispoziţia sau ordinul - cu atât mai mult cu cât poliţiştii sunt nişte lucrători (într-un sistem) şi nu e de mirare că una dintre preocupări este respectarea sistemul lui ierarhic şi păstrarea locului de muncă.

În acest caz este interesant ce dispoziţii au dat superiorii direcţi ai lucrătorilor şi de la cine au primit ei dispoziţiile, la rândul lor. Concret, este interesant de aflat cum suna dispoziţia iniţială dată de şeful şefilor şi cum a căpătat ea proporţii de-a lungul parcursului pe care l-a avut în josul piramidei sistemului ierarhic.

Chiar dacă sperăm că cineva ne va şi răspunde şi va clarifica situaţia în ansamblul său, nu ne-ar mira şi o lipsă de reacţie pe principiul "s-o lăsăm aşa, că timpul trece şi lumea uită".

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS