Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

13
Thu, Jun
100 New Articles

Fiti bourenii mei!

Agora
Tools
Typography
Deja a trecut o săptămână de când Bou... ăsta... Boureanu (m-am făcut că nu-i ştiu numele, aidoma lui Băsescu în cazul Bol... ăsta... Boldea) a anunţat campania PD-L „Vara asta se poartă alb”.
Într-o săptămână, conferinţa de presă a lui Cristian Boureanu în care acesta a anunţat campania PD-L a adunat un număr record de vizualizări: 42. Cam puţin pentru milioanele şi „milierzile” de susţinători frenetici ai preşedintelui suspendat, cam puţini, deci, care să se fi uitat – ca la telejurnal sau la icoana de pe peretele de la răsărit – la conferinţa de presă în care Cristian Boureanu anunţa marea găselniţă mare a acestei veri întru susţinerea celui pe care – având în vedere doar comportamentul său de jucător – l-am putea lesne numi un fel de Daddy Cool.
Pe de-o parte, aceste rânduri au rolul de a promova postarea de pe „iutub” a conferinţei de presă care se doreşte una din pietrele de hotar ale definirii, în continuare, a democraţiei, astfel că orice număr de vizite mai mare de 42 ni se datorează, într-un fel, şi nouă, dar nu trebuie să ne mulţumiţi. Dacă nici în continuare numărul de vizite nu creşte măcar cu numărul cititorilor acestor rânduri, atunci e cam clar!
În al doilea rând, ţinem să apreciem discursul lui Bou... ăsta... Boureanu. Un parlamentar, în general, cu dicţie de apreciat, cu discurs clar şi cu vorbele la el, cum se spune în poporul în mijlocul căruia a fost aruncat Traian Băsescu, surprinde, totuşi, printr-o atitudine cel puţin interesantă.
Din discursul lui Cristian Boureanu am reţinut şi că „aş vrea să condamn atitudinea pe care o are USL în ultimele zile, modul în care prin declaraţii mincinoase şi, aş putea spune, halucinante, îşi permite să considere că toate luările de poziţie existente în Uniunea Europeană şi în afara Uniunii Europene vizavi de situaţia democraţiei în România se bazează numai pe informaţii din ziare”. Are dreptate Cristian Boureanu şi poate şi de aceea vine să întărească ideea, anume că aceleaşi luări de poziţie nu se bazează pe informaţii din presă sau, mai rău, pe dezinformare. Din nou are dreptate! Se bazează pe informarea directă trimisă de Monica Macovei cui trebuia... De-aia spuneam: oare cum unui om atât de atent şi elegant în exprimare i-o fi scăpat aşa ceva? Oare cum?...
Şi mai zice multe Cristian Boureanu, motiv pentru care vă invităm să vizualizaţi conferinţa de presă de pe „iutub” dacă nu din alt motiv, măcar cât să aibă mai multe vizualizări, pentru că – revenind – parcă e prea puţin pentru „momentul Alfa” al susţinerii lui Traian Băsescu. Sprijiniţi-l şi voi, cumva, măi oameni buni, că nu vedeţi că tot timpul cineva nu îl lasă să facă nimic... Nu fiţi voi aceia!
În al treilea rând trebuie să ne arătăm, chiar şi la o săptămână după, surprinderea faţă de inventivitatea de care echipa de campanie a dat dovadă în alegerea sloganului cu „Vara asta se poartă alb”. Da, cu siguranţă este aceeaşi echipă care a venit şi cu ideea cu torţa democraţiei taman împotriva prevederilor Cartei Jocurilor Olimpice care precizează clar că simbolul torţei nu poate fi folosit în interes politic, dar ce mai contează acum? Dacă e torţă, înseamnă că şi la noi au început Jocurile Politice şi terminaţi, dracului, odată, cu tot felul de insinuări. Lăsaţi-ne să terminăm de scris articolul ăsta şi mai faceţi şi un pic de „Linişte, ce dracu!”
Deci: e extraordinar sloganul (că de aici ne luarăm). Chiar dacă pentru noi mai adevărat şi mult mai comprehensiv – la nivel politic, dacă nu şi social – ar fi sunat „Vara asta se poartă alba-neagra”, nu putem să nu ne dezvăluim uimirea... Dintre atâtea banalităţi insipide pe care le aveau la dispoziţie, au ales-o tocmai pe asta cu „vara asta se poartă alb”.
Doar două minute dacă stai să te gândeşti la prostii şi instantaneu îţi vin în minte o serie de evidenţe banale şi stupide cu care să îţi aperi preşedintele suspendat exact când acesta are cea mai mare nevoie. De exemplu: „Vara asta se poartă respiratul”, „Vara asta iarba e verde”, „Vara asta cerul e deasupra”, „Vara asta este cald”, „Vara asta apa e udă”, „Vara asta Crin Antonescu doarme”, „Vara asta Soarele este în Calea Lactee”, „Vara asta afară plouă”, „Vara asta lumea merge în concediu”, „Vara asta câinii latră”, „Vara asta sunt proşti care umblă pe-afară”, „Vara asta lui Ion Iliescu i se mai spune «Bunicuţa»” şi câte şi mai câte.. Dar nu!... Ei l-au ales pe cel cu purtatul albului.
Având în vedere acest slogan, totuşi poate că interesant ar fi să analizaţi câţi susţinători ai lui Traian Băsescu vedeţi pe stradă, adică persoane care poartă alb. Puteţi chiar să mergeţi la ei şi să îi întrebaţi. Dacă vă confirmă, înseamnă că nu v-aţi înşelat, dacă vă înjură, vă lovesc, vă scuipă sau vă agresează în vreun alt fel, este pe riscul vostru. Dar merită încercat!...
Şi, de final, o întrebare mărună, nevinovată şi aproape neînsemnată: dacă preşedintele are atâtea milioane şi milioane de susţinători acum, în postura sa de suspendat, asta o fi însemnând că e mai bine să rămână aşa? Întrebam doar...
BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS